XS
SM
MD
LG

2 : 3
Poluvreme
1 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Iskra bolja od Lokomotive

05.10.2020 D. Vuksanović

Iskra Bugojno

Derbi susret sedmog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine između Lokomotive i Iskre opravdao je sva očekivanja. Jedini utisak onaj Å”to kvari, to je Å”to gledaoci nisu imali priliku da prisustvuju uživaju u ovom spektakularnom duelu.

Iskra je na kraju pobjedila rezultatom 2:3 i odnijela tri boda kući. Bugojanke su stigle do četvrte pobjede u ovoj sezoni, a Lokomotiva je doživjela treći poraz u prvenstvu.

Iskra je prva zaprijetila u Å”estoj minuti preko Mujkić, ali je njen udarac otiÅ”ao pored gola. U 13. minuti Bugojanke su doÅ”le do prednosti, Mujagić je za ivice kaznenog prostora Å”utirala i pogodila lijevi ugao Todorić za 0:1. Međutim, njihova prednost trajala je samo tri minuta. Damjanović je proÅ”la po desnoj strani i uputila dobru loptu prema Smiljanić, koja ekspresno zakucava loptu u mrežu i Lokosice su stigle do izjednačenja. U 22. minuti nova Å”ansa za Lokosice, Smiljanić je u pokuÅ”ala glavom, ali Begić dobro brani njen udarac.

Dva minuta poslije Vasiljević je sa nekih 25 metara oprobala svoj udarac, no pogađa prečku. U 38. minuti dosuđen je kazneni udarac za Lokomotivu, koji nije uspjela da iskoristi Damjanović, a intervenisala je Begić. U drugom minutu nadoknade prvog dijela igre, BaÅ”ić je uputila centarÅ”ut u kazneni prostor a Bojanić je dobro pratila situaciju i samo ugurala loptu u mrežu za prednost od 1:2.

Nastavak igre, donio je jednoj i drugoj ekipi puno žara, trke i borbe za svaku loptu. Lokomotiva je odlično započela drugo poluvrijeme, kada je dosuđen joÅ” jedan kazneni udarac, a iznudila ga je Damjanović. Ovoga puta napadačica Lokomotive sigurno Å”alje loptu u mrežu za 2:2. U 63. minuti Zukić je pokuÅ”ala iz daljine, međutim lopta ide pored gola. Sedam minuta kasnije Iskra je doÅ”la do nove prednosti. Rahmanović je uputila centarÅ”ut sa lijeve strane u kazneni prostor Brčanskog tima, a kapitenica Haračić postiže pogodak glavom za 2:3, a to je konačan rezultat ovog susreta.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽNK Iskra Bugojno 2:3 (1:2).
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Nejra AliŔpago (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Nevena Marković (Šekovići).
Žuti kartoni: Lokomotiva (Vujadin), Iskra( BaÅ”ić, Bojanić, Duvnjak Cetin).

Lokomotiva: Todorić, Å ećić, Džanić, MeÅ”anović, Trujić, Vujadin, Smiljanić, Zukić, Crnobrnja, Damjanović, Vasiljević (od 71. Faćić).

Trener: Milorad IliÅ”ković.

Iskra: Begić, Bajrić, BaÅ”ić, Behrem, Haračić, Lukić, Mujkić, Mujagić, Rahmanović (od 73. Mlivo), Duvnjak, Bojanić.

Trener: Samir Vrban.

Igračica utakmice: Arnela Begić (Iskra Bugojno).

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Lokomotiva Iskra
EnverBajrica je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača