XS
SM
MD
LG

Pregršt medalja otišlo u Hercegovinu

Plivači Leotara, Trebinje

U organizaciji Plivačkog saveza Republike Srpske 01. i 02. juna, na Gradskom Olimpijskom bazenu u Banjaluci  održano je Ljetno Republičko prvenstvo u  plivanju. Učešće je uzelo dvanaest klubova iz Republike Srpske sa 263 plivača, od čega je 176 u muškoj i 87 u ženskoj konkurenciji.

Plivački klub Leotar predstavljali su : Matija Ateljević, Luka Berak, Aleksa Bogdanović, Damjan Bokun, Nikola Bubalo, Đorđe Grubač, Uroš Hamović, Andrej Kisin, Vito Koprivica, Aleksa Obadović, Nikola Prelević, Uroš Ratković, Aleksej Ristić, Stefan Tasovac, Viktor Vasojević, David Vučinić, Andrej Ćuzulan, Luka Đurić, Milan Đurić, Aleksa Šaraba, Aleksa Škoro, Bogdana Bošnjak, Nina Brković, Tijana Hamović, Helena Jovanović, Lana Kovač, Marija Kurtović, Kristina Pažin, Iva Pljevaljčić, Bojana Popović, Mila Pudar, Lena Radulović, Mila Runjevac, Sara Setenčić, Irina Ćurić i Elena Đogo.

Plivači Leotara osvojili su ukupno 133 medalje, od čega je četrdeset zlatnih, pedeset devet  srebrnih i trideset četiri bronzane.

Plivači „ Leotara “ su se posebno istakli u kategoriji mlađih pionira osvojivši pehar za drugo mjesto, kategoriji pionira osvojivši pehar za drugo mjesto i u apsolutnoj kategoriji osvojivši pehar za treće mjesto.

Stefan Tasovac postao je Prvak Republike Srpske u disciplini 200 metara slobodno u kategoriji mlađih pionira.

Vito Koprivica postao je Prvak Republike Srpske u disciplinama 100 i 200 metara leđno i 200 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira.

Aleksa Bogdanović postao je Prvak Republike Srpske u disciplinama 50 i 100 metara prsno u kategoriji mlađih pionira.

Đorđe Grubač postao je Prvak Republike Srpske u disciplini 200 metara prsno u kategoriji mlađih pionira.

Marija Kurtović postala je Prvak Republike Srpske u disciplinama 50, 100 i 200 metara slobodno i 50 metara leđno u kategoriji kadeta.

Bogdana Bošnjak postala je Prvak Republike Srpske u disciplinama 50, 100 i 200 metara leđno u kategoriji mlađih pionira.

Tijana Hamović postala je Prvak Republike Srpske u disciplini 50 metara prsno u kategoriji kadeta i u apsolutnoj kategoriji.

Nina Brković postala je Prvak Republike Srpske u disciplini 50 metara prsno u kategoriji mlađih pionira.

Elena Đogo postala je Prvak Republike Srpske u disciplinama 50 i 100 metara delfin u kategoriji mlađih pionira.

Lena Radulović postala je Prvak Republike Srpske u disciplini 200 metara mješovito u kategoriji  pionira.

Muška štafeta 4 x 50 metara mješovito postaje Prvak Republike Srpske u kategoriji mlađih pionira u sastavu : Vito Koprivica, Aleksa Bogdanović, Andrej Kisin i Luka Berak.

Ženska štafeta 4 x 50 metara slobodno postaje Prvak Republike Srpske u kategoriji mlađih pionira u sastavu : Nina Brković, Mila Pudar, Bogdana Bošnjak i Elena Đogo.

Ženska štafeta 4 x 200 metara slobodno postaje Prvak Republike Srpske u kategoriji kadeta u sastavu : Tijana Hamović, Lana Kovač, Irina Ćurić i Marija Kurtović.

Ženska štafeta 4 x 50 metara slobodno postaje prvak Republike Srpske u kategoriji mlađih pionira u sastavu : Bogdana Bošnjak, Nina Brković, Elena Đogo i Mila Pudar.

Ženska štafeta 4 x 100 metara mješovito postaje Prvak Republike Srpske u kategoriji pionira u sastavu : Lena Radulović, Bojana Popović, Sara Setenčić i Irina Ćurić.

Srebrne medalje osvojli su : Luka Berak u discipliama 50 metara slobodno, 100 i 200 metara leđno u kategoriji mlađih pionira, Stefan Tasovac u disciplini 100 metara slobodno u kategoriji mlađih pionira, Matija Ateljević u disciplini 400 metara slobodno u kategoriji mlađih pionira, Vito Koprivica u disciplini 50 metara leđno u kategoriji mlađih pionira, Andrej Kisin u disciplini 50 metara delfin u kategoriji mlađih pionira, Elena Đogo u disciplinama 50 i 100 metara slobodno u kategoriji mlađih pionira, Marija Kurtović u disciplinama 50 i 100 metara slobodno u apsolutnoj kategoriji i u disciplini 50 metara delfin u kategoriji kadeta, Kristina Pažin u disciplini 400 metara slobodno u kategoriji pionira, Irina Ćurić u disciplini 1500 metara slobodno u kategoriji kadeta, Helena Jovanović u disciplini 1500 metara slobodno u apsolutnoj kategoriji, Lena Radulović u disciplinama 50, 100 i 200 metara leđno u kategoriji pionira, Nina Brković u disciplinama 50, 100 i 200 metara leđno u kategoriji mlađih pionira, Tijana Hamović u disciplinama 100 metara prsno u kategoriji kadeta i u apsolutnoj kategoriji, 200 metara prsno u kategoriji kadeta, Bojana Popović u disciplini 100 metara prsno u kategoriji pionira, Lana Kovač u disciplini 200 metara delfin u kategoriji kadeta i Mila Pudar u disciplini 200 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira.

Ženska štafeta 4 x 100 metara slobodno u kategoriji kadeta u sastavu : Tijana Hamović, Lana Kovač, Irina Ćurić i Marija Kurtović.

Ženska štafeta 4 x 100 metara slobodno u kategoriji pioniran u sastavu : Bojana Popović, Sara Setenčić, Kristina Pažin i Lena Radulović.

Ženska štafeta 4 x 100 metara slobodno u kategoriji mlađih pionira u sastavu : Nina Brković, Mila Pudar, Bogdana Bošnjak i Elena Đogo.

Ženska štafeta 4 x 200 metara slobodno u kategoriji pionira u sastavu : Bojana Popović, Sara Setenčić, Kristina Pažin i Lena Radulović.

Ženska štafeta 4 x 200 metara slobodno u apsolutnoj kategoriji u sastavu : Tijana Hamović, Lana Kovač, Irina Ćurić i Marija Kurtović.

Ženska štafeta 4 x 100 metara mješovito u kategoriji kadeta u sastavu : Marija Kurtović,Tijana Hamović, Lana Kovač i Irina Ćurić.

 

 

Bronzane medalje osvojili su : Luka Berak u disciplini 50 metara leđno u kategoriji mlađih pionira, Damjan Bokun u disciplini 100 metara leđno u kategoriji pionira, Aleksej Ristić u disciplinama 100 i 200 metara leđno u kategoriji mlađih pionira, Uroš Ratković u disciplinama 50 i 100 metara prsno u kategoriji kadeta, Vito Koprivica u disciplini 50 metara prsno u kategoriji mlađih pionira, Đorđe  Grubač u disciplini 100 metara prsno u kategoriji mlađih pionira, Aleksa Bogdanović u disciplini 200 metara prsno u kategoriji mlađih pionira, Stefan Tasovac u disciplinama 100 i 200 metara delfin u kategoriji mlađih pionira, Luka Đurić u disciplini 200 metara delfin u kategoriji pionira, Andrej Kisin u disciplini 200 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira, Bojana Popović u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara prsno u kategoriji pionira, Tijana Hamović u disciplinama 200 metara slobodno u kategoriji kadeta, 200 metara prsno u apsolutnoj kategoriji i 50 metara delfin u kategoriji kadeta, Lena Radulović u disciplini 200 metara slobodno u kategoriji pionira, Elena Đogo u disciplini 50 metara leđno u kategoriji mlađih pionira, Marija Kurtović u disciplini 50 metara leđno u apsolutnoj kategoriji i 400 metara mješovito u kategoriji kadeta, Irina Ćurić u disciplinama 100 i 200 metara leđno i 200 metara delfin u kategoriji kadeta, Kristina Pažin u disciplini 100 metara delfin u kategoriji pionira.

Ženska štafeta 4 x 100 metara slobodno u apsolutnoj kategoriji u sastavu : Tijana Hamović, Lana Kovač, Irina Ćurić i Marija Kurtović.

Ženska štafeta 4 x 100 metara mješovito u apsolutnoj kategoriji u sastavu : Marija Kurtović, Tijana Hamović, Lana Kovač i Irina Ćurić.