XS
SM
MD
LG

Zoran Deket: Biću u službi fudbala

Bojan Kušljić i Zoran Deket FOTO: FSRS

Zoran Deket će u narednom četverogodišnjem mandatu (2024 – 2028) pod predsednikovanjem Vice Zeljkovića obavljati ulogu drugog potpredsednika Fudbalskog saveza Republike Srpske. Nekadašnji fudbaler Ljubića, banjalučkog Borca i zeničkog Čelika je izabran kao predstavnik Područnog Fudbalskog saveza Gradiška i na pomenutoj funkciji je zamenio Bojana Kušljića iz Broda.
Deket će, uz Dragana Banjca iz Kozarske Dubice, koji obavlja ulogu prvog potpredsednika, biti među najbližim saradnicima predsednika Zeljkovića, zadužen za omladinski fudbal, jer ujedno obavlja i ulogu koordinatora svih reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Republike Srpske.
-Pre svega želim da se zahvalim predsedniku Vici Zeljkoviću koji mi je ukazao poverenje i na optredelenju da baš mene predloži za jednog od dvojice potpredsednika. Za mene je ovo velika čast, ujedno i obaveza da u narednom periodu nastavimo još bolje, jače, angažovanije, sa još više odricanja... Nastaviću da radim u interesu fudbala Republike Srpske. Uradiću sve da na visokom nivou opravdam poverenje koje mi je ukazano. Imam dovoljno energije i motiva da budem u timu koji će unaprediti naše klubove i fudbal Republike Srpske – istakao je Zoran Deket.
Čovek je fudbala. Trenutno je predsednik prvoligaša Ljubića, kao i prvi čovek Gradskog FS Prnjavor, skoro dve decenije je bio aktivan fudbaler, a 2005. godine je proglašen za najboljeg igrača Republike Srpske.
-U prethodnom četverogodišnjem mandatu bio sam član Komisije za posredovanje i savetovanje koja je bila produžena ruka Izvršnom odboru. Sada je odgovornost još veća jer potpredsednička funkcija zahteva veći angažman. Do sada sam s predsednikom Zeljkovićem imao sjajnu komunikaciju i saradnju, ona će u narednom četverogodišnjem mandatu da bude još više unapređena i čvršća – dodao je Deket.
Zanimljivo je da su u novom sazivu Izvršnog odbora u mandatu od 2024. do 2028. godine više od polovine članova bivši fudbaleri.
-Pred nama je teško vreme, puno izazova i obaveza, čekaju nas zahtevni zadaci. Samo zajedničkim snagama možemo da dođemo do postavljenih ciljeva i realizacije započetih i projekata koji nas tek očekuju. Ne bih da detaljišem, ali učiniću sve što je u mojoj nadležnosti i moći da doprinesem progresiji našeg fudbala. Obzirom da dolazim iz kluba upoznat sam sa svim problemima koji pritišću naše sve klubove, koji moraju da budu na prvom mestu – jasno je poručio Zoran Deket, novi potpredsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Reprezentacija

Predsednik Zeljković je u Planu i programu za 2024. godinu istakao da će ponovo zaživeti omladinske reprezentativne selekcije Republike Srpske.
-U prethodnom periodu imali smo nekoliko reprezentativnih akcija koje ćemo da nastavimo. radićemo i na formiranju stručnih štabova svih uzrasnih kategorija jer budućnost fudbala na ovom prostoru je u mladima – istakao je Deket.