XS
SM
MD
LG

Partizan, pobedom na penale nad Vojvodinom, osvojio titulu pionirskog prvaka Srbije

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Na terenu FSB na Adi Ciganliji odigrana je finalna utakmica za pionirskog prvaka Srbije između Vojvodine i Partizana. Prethodnog dana Novosađani su u polufinalu bili bolji od vršnjaka iz lučanske Mladosti i pobedili ih 2:1, dok su crno-beli u potpunosti nadigrali Napredak i ispratili ih za Kruševac sa 8 golova u mreži.
U prvom poluvremenu Partizan je bio dominantniji, dok su se Novosađani opredelili za nešto zatvoreniju varijantu, sa brzom tranzicijom. U prvih 10 minuta obe ekipe ne realizuju po jednu izglednu priliku, Kljajić kod Voše i Nikolić kod crno-belih nisu bili pribrani u odsudnim momentima. Kako je vreme odmicalo Beograđani su sve više vršili pritisak, ali im se to osvetilo u 23. minutu kada je sevnula brza kontra koju je poveo Kljajić, a finalizovao pogotkom Pavlović. Ništa se potom u igri nije promenilo, s tim što su napadi Partizana bili jalovi, dok je divnu akciju Novosađana u tranziciji Ilića i Pejovića u 40. minutu osujetio Milovankić, izbacivši loptu sa gol linije. 
Terensku inicijativu i u drugom poluvremenu imaju crno-beli, a do toliko željenog izjednačenja stigli su u 54. minutu pogotkom Tadića. Samo 4 minuta kasnije dolazi do totalnog rezultatskog preokreta, strelac drugog pogotka za Partizan bio je naturalizovani Englez, Milvud.
Novosađani potom bacaju sve karte na teren, prelaze u totalnu ofanzivu, a rezervista Ždrnja u dva navrata nije uspeo da realizuje stopostotne prilike. Upornost im se ipak isplatila u poslednjem minutu nadoknade vremena kada su izjednačili preko Čejovića i stigli do penala.
U izvođenju penala za dobijanje pobednika pioniri Partizana su bili uspešni sva 4 puta, dok su dečaci Vojvodine pogodili cilj samo jednom, a junak utakmice Pribišić je odbranio šuteve Simića i Čejovića i najzaslužniji je što je pehar otišao u vitrine njegovog kluba. Dakle, pionirski prvak za 2023/24 godinu je ekipa Partizana, predvođena sa klupe trenerom Milošem Bogunovićem. I za kraj jedan zanimljiv podatak, prvaci Srbije u sve tri uzrasne kategorije za mlade su iz Beograda, kod omladinaca titulu je osvojio IMT sa Novog Beograda, kod kadeta šampion je Crvena zvezda i najzad kod pionira Partizan.

VOJVODINA - PARTIZAN 2:2 (1:0) - 1:4

STADION: SC FSB Ada Ciganlija. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Aćimović Denis. POM.SUDIJE: Božić Dejan i Radisavljević Ilija. STRELCI: Pavlović 23. i Čejović 80+5.min (Vojvodina), Tadić 54. i Milvud 58.min (Partizan). PENALI: Andrijašević (Vojvodina), Nikolić, Zdjelarić, Tadić i Milovankić (Partizan). ŽUTI KARTONI: Ilić, Bukvić, Kaišarević i Neziri (Vojvodina), Tadić, Šekularac, Nikolić, Popović i Marinković (Partizan). CRVENI KARTON: Popović 80+4.min (drugi žuti) (Partizan). 
VOJVODINA: Banjac, Simić, Baucal, Čejović, Kljajić, Ilić (Andrijašević), Pejović, Neziri, Trajčevski (Bukvić), Pavlović (Ždrnja), Kaišarević.
PARTIZAN: Pribišić, Milovankić, Raković, Šekularac, Marinković (Jevtić), Popović, Zdjelarić, Batak (Velimirović), Nikolić, Milvud (Milićević), Tadić.

Šampionski tim pionira Partizana - foto: H.D.Vujanović