XS
SM
MD
LG

U laži su kratke noge

Nedavno je crnogorski portal aktuelno. me objavio tekst o Dejanu Ljevnaiću, generalnom direktoru Olimpijskog centra Jahorina. Tekst, nakon kojeg je Ljevnaić tužio ovu medijsku kuću, bio je bio je prepun laži i kleveta.  Sud je donio presudu u korist Dejana Ljevnaića, a on je povodom toga izjavio:

„Poštovani,

Kao direktor Olimpijskog centra Jahorina, želim da se obratim povodom nedavne presude koja je doneta u moju korist zbog neistinitih informacija i tekstova iznesenih na portalu Aktuelno.me. Uvek sam podržavao medije i rado izlazio pred javnost sa istinom, te davao izjave. Smatram da je moja dužnost da budem transparentan i odgovoran prema javnosti.

Međutim, važno je naglasiti da je na novinarima odgovornost da prenesu tačne i proverene informacije, te da vode računa o izvorima svojih informacija. Pozivam sve medije da uklone netačne informacije koje su preneli i želim da istaknem da ću i ubuduće preduzimati pravne korake protiv svih koji budu širili neistine.

Sav novac od ove presude biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Takođe, želim da pohvalim rad medija sa kojima već 17 godina radimo korektno i uspešno. Izuzetno poštujem njihov rad i doprinos koji daju društvu kroz objektivno i istinito informisanje javnosti.

Molim vas da, kao sredstva javnog infromisanja, uvek vodite računa o tačnosti i verodostojnosti informacija koje prenosite.

S poštovanjem.''