XS
SM
MD
LG

Fizička sprema Sloge u Srđanovim rukama

Magistar rukometa Srđan Pavlović potpisao je ugovor za kondicionog trenera MRK Sloga. Uz već postojeći angažman u FK Sloga sa mlađim kategorijama koje nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine sada će svojim znanjem vršiti kondicione pripreme i treninge seniorske ekipe MRK Sloga. Nakon igračke karijere opredjelio je se za trenerski poziv koji je počeo 2006.godine.
O kakvom stručnjaku iz oblasti sporta je riječ govori podatak da je kondiciono pripremao reprezentaciju Srbije u sjedećoj odbojci. Bio je trener ženske pionirske i kadetske reprezentacije Republike Srpske. Licencirani je trener treće kategorije po RINCK standardima EHF. Trenersko znanje je usavršavao učeći od najboljih trenera kao što su Stiv Maksvel, Stiv Koter, Marino Bašić, Tomislav Dolušić, Roni Kovačić, Miloš Šarčev.
Pavlović je još kao dijete prve rukometne korake napravio u MRK Sloga, a u seniorskoj ekipi trener mu je bio Vojislav Rađa sadašnji predsjednik Skupštine kluba. U igračkoj karijeri osim Sloge Pavlović je nastupao još za Željezničar Sarajevo, Bosnu Sarajevo, Igman Ilidža. Bio je član reprezentacije Bosne i Hercegovine u trijatlonu. Član atletskog kluba Bosna.
Ova saradnja izuzetno će doprinjeti boljoj kondicionoj pripremi dobojskog premijerligaša i smanjiti povrede igrača na terenu.
-Planirao sam da uradimo testiranje njihovih motoričkih i funkcionalnih sposobnosti igrača i na osnovu toga uradićemo kompletne pripreme i pratiti napredak svakog igrača! Sa igračima sam planirao da radimo na prevenciji povreda poboljšanju aerobnih i anaerobnih  sposobnosti, poboljšati snagu,jakost,brzinu  koordinaciju,agilnost,mobilnost.
Veliko mi je zadovoljstvo što ću raditi zajedno sa trenerom Dejanom Vasilićem i Peđom Dejanovićem.Poznajemo se jako dugo. Gospodin Vojislav Rađa je bio moj trener kada sam bio dječak i još od tada imam povjerenja u njega. Veliko hvala Rađi što  vjeruje da će ekipa napredovati jako puno zahvaljujući mojim treninzima,a ja ću dati sve od sebe da to i ostvarimo. -rekao je Srđan Pavlović novi kondicioni trener MRK Sloga.

TRENERSKA KARIJERA:

RK Slavija Istočno Sarajevo trener mlađih uzrasnih kategorija
ŽRK Ilidža pomoćni trener seniorske ekipe
ŽRK Ilidža trener mlađih uzrasnih kategorija
ŽRK Novi grad Sarajevo trener mlađih uzrasnih kategorija
RK Bosna Sarajevo trener mlađih uzrasnih kategorija
Trener na međunarodnom rukometnom kampu Rastimo koji se održava u Srbiji
Trener u rukometnom kampu Republike Srpske
Škola rukometa BSD Sarajevo trener mlađih uzrasnih kategorija
Škola rukometa ŽRK Doboj
Škola rukometa MRK Sloga Doboj
Kondicioni trener mlađih kategorija FK Sloga
Kondicioni trener ŽFK Sloga.


Bosna : Leotar
Borac M:TEL : Goražde
Gračanica : Krivaja
Vogošća : Sloga
Maglaj : Izviđač
Višegrad - HED : Sloboda
Čelik Junior : Konjuh
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bosna 0 0 0 0 0
2 Borac M:TEL 0 0 0 0 0
3 Gračanica 0 0 0 0 0
4 Vogošća 0 0 0 0 0
5 Maglaj 0 0 0 0 0
6 Višegrad - HED 0 0 0 0 0
7 Čelik Junior 0 0 0 0 0
8 Konjuh 0 0 0 0 0
9 Sloboda 0 0 0 0 0
10 Izviđač 0 0 0 0 0
11 Sloga 0 0 0 0 0
12 Krivaja 0 0 0 0 0
13 Goražde 0 0 0 0 0
14 Leotar 0 0 0 0 0