XS
SM
MD
LG

Prvi Zoo vrt „VrhCapra" u Vrhprači dobio prinovu: rođena prva lama!

Vrhprača, 8. jul 2024. – Prvi zoo vrt u Vrhprači „VrhCapra" sa ponosom objavljuje rođenje prve lame! Ova radosna vijest donosi posebnu radost za najmlađe posjetioce, koji sada imaju priliku da upoznaju ovu fascinantnu životinju izbliza.

Lama je brzo postala omiljena među drugim životinjama čiji dom je ovaj Zoo vrt ali i djecom koja sa oduševljenjem dolaze da je vide i saznaju više o njenom životu i navikama. „VrhCapra" je poznat po svojoj posvećenosti edukaciji i brizi o životinjama, a dolazak lame je još jedan korak ka obogaćivanju sadržaja koji se nudi mališanima.

Briga o životinjama je ključna za naš rad, a lama će sigurno postati simbol naše posvećenosti očuvanju i dobrobiti životinja – rekli su iz ovog Zoo vrta.
Rođenje lame je sjajan primjer uspjeha ovakvog pristupa, i vjerujemo da će njeno prisustvo inspirisati mlađe generacije da razviju ljubav i poštovanje prema životinjama i prirodi.

Kroz ovakve događaje, VrhCapra nastavlja da podstiče svijest o važnosti brige o životinjama i edukaciji djece, stvarajući mjesto gdje se svako može povezati sa prirodom na poseban način.