XS
SM
MD
LG

1 : 2
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Sarajke dolaze do preokreta, sada je strijelac Alisa Spahić.
83'
Gol
Sarajke dolaze do izjednačenja, pogodak postigla Jasna Đoković
81'
Mostarke i dalje vode 1:0, stadion Rođeni je eksplodirao.
70'
Gol
Evo pogotka za domaće, Mostar je u transu, Minela Gačanica direktno iz kornera pogađa za veliko slavlje na stadionu Rođeni.
62'
Mreže miruju joŔ uvijek.
60'
I dalje nema golova na meču, SFK prijeti, Emina se brani.
51'
Počinje drugo poluvrijeme u Mostaru.
46'
Nema promjene rezultata u Mostaru.
33'
I dalje nema pogodaka u Mostaru, Emina pokuŔava na kontranapade neŔto viŔe da napravi, SFK drži posjed lopte i napada.
20'
Nema pogodaka u Mostaru, SFK ima incijativu.
10'
Utakmica je ovog momenta počela.
1'
Mostar. Stadion: Rođeni. Glavni sudija: Samir Kapo (Kakanj). Pomoćnici: Sanel Alihodžić (Zenica), Alzan Pločo (Sarajevo). Posmatrač suđenja: Vedran Zovko (Mostar). Delegat: Mihriđana Begović (Sarajevo).
Faković, Bojanić, A. Isaković, Denda, Husić, Gačanica, Hrelja, Velagić, KrÅ”o, A. Isaković, Bjelica. Na klupi su joÅ”: Lovrić, Demirović, Begović, Kreća. Trener: Zijo Tojaga.
Hasanbegović, Nedić, BektaÅ”, Đoković, A. Spahić, A. Spahić, Kuč, Hamzić, Mujkić, Spasojević, Selimović. Na klupi su joÅ”: Hodžić, Crnjak, Numanović, Krajnić, S. Spahić, Marevac, Čorbić. Trener: Samira Hurem.
Poluvreme
ZavrÅ”eno je prvo poluvrijeme na stadionu Rođeni u Mostaru, nakon prvih 45. minuta rezultat je 0:0. Najbolja prilika u prvom dijelu igre bila je za Sarajke koje su pogodile stativu.
Utakmica zavrŔena
Utakmica je upravo zavrÅ”ena, SFK 2000 Sarajevo nosi bodove kući, te su ostvarile pobjedu rezultatom 1:2.
IzveŔtaj utakmice

Hrabra Emina poražena od Sarajeva

19.09.2019 D. Vuksanović

Emina Mostar vs SFK 2000 Sarajevo

U zaostaloj utakmici prvog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine fudbalerke Emine iz Mostara poražene su od aktuelnog prvaka, ekipe SFK 2000 Sarajevo rezultatom 1:2.

Utakmica po prikazanoj igri, želji, borbi, potpunosti je opravdala očekivanja gledalaca koji su bili prisutni na tribinama. I pored poraza predstava Mostarske Emine u premijerligaÅ”koj utakmici na stadionu Rođeni protiv Sarajki je sigurno ohrabrujuća za ženski fudbal u BiH.

Prvo poluvrijeme igralo se dosta izjednačeno sa jedne i druge strane. U 12. minuti KrÅ”o je zaprijetila za domaću ekipu, međutim Å”utirala je preko gola prečke. Å est minuta kasnije Kuč je imala dobru Å”ansu, ali je njen udarac odbranila Faković. Potom je domaći tim ponovo imao priliku preko KrÅ”o, ali nije bilo promjene rezultata. Do kraja prvog dijela igre Sarajke su imale najbolju Å”ansu, kada je Kuč pogodila stativu, ali se na odmor otiÅ”lo bez pogodaka.

SFK 2000 Sarajevo

U nastavku meča, Emina je igrala otvoreno i napadala, pa su u 54. minuti pogodile prečku nakon Å”to je Hrelja oprobala svoj udarac, ali je ostalo 0:0. U 66. minuti Gačanica je izvela korner za lijeve strane i uhvatila na spavanju Hasanbegović, te dovela svoju ekipu u vođstvo od 1:0, pa je stadion Rođeni eksplodirao od radosti. Zatim osam minuta kasnije dogodila se jedna zanimljiva situacija, Gačanica je proÅ”la BektaÅ” koja je ruÅ”i po mnogima u Å”esnaestercu, ali je glavni sudija dosudio samo slobodan udarac za domaće. U 80. minuti Sarajke su doÅ”le do izjednačenja kada je Krajnić ubacila loptu za Đoković, a ona sigurno posprema loptu u gol za 1:1. Do kraja utakmice ekipa Samire Hurem je stigla do potpunog preokreta, a konačan rezultat postavila je A. Spahić nakon povratne lopte Kuč, desetka SFK sigurno je zatresla mrežu.

-Ā Å to se tiče jučeraÅ”nje utakmice, mogu slobodno reći kako je publika imala Å”ta vidjeti. U igru smo uÅ”le čvrsto, jako iĀ sa mnogo želje. Å anse su se stvarale sa jedne i druge strane, ali na poluvrijeme se otiÅ”lo bez pogodaka. U drugo poluvrijeme smo uÅ”le joÅ” jače i željele smo postići taj gol, Å”to se na kraju i dogodilo. Nakon toga, imali smo mali pad koncentracije koji nas je doveo do primanja ta dva gola od gostujuće ekipe. Spornih trenutaka je itekako bilo, poput čistog prekrÅ”aja u 16 metara, kojeg sudija vadi van kaznenog prostora, a dogodio se na rezultatu od 1:0. Taj kazneni udarac bi možda prelomio utakmicu i mi sigurno ne bi ostale poražene, ali tu odluku nismo mogle promijeniti i sada je stanje takvo kakvo jeste. Ja sam ponosna na svoju ekipu, na otpor koji smo pružile, te pokazale i dokazale kako smo jedna mlada ekipa pred kojom je svijetla budućnost. Svaka od nas je dala zadnji atom snage, za svakom loptom smo ginule, ali na kraju ipak, da liĀ realno ili ne, ostajemo poražene, ističe Dragica Denda, kapiten Emine.

ŽNK Emina Mostar - SFK 2000 Sarajevo 1:2 (0:0).
Stadion: Rođeni.
Gledalaca: 300.
Glavni sudija: Samir Kapo (Kakanj).
Pomoćnici: Sanel Alihodžić (Zenica), Alzan Pločo (Sarajevo).
Žuti kartoni: Emina (A. Isaković), SFK (Mujkić, Đoković, Hamzić).

Emina: Faković, Bojanić, A. Isaković, Denda (od 88. Kreća), Husić, Gačanica, Hrelja, Velagić, KrÅ”o, A. Isaković, Bjelica.

Trener: Zijo Tojaga.

SFK: Hasanbegović, Nedić (od 56. Krajnić), BektaÅ”, Đoković, A. Spahić, A. Spahić, Kuč, Hamzić, Mujkić (od 77. Crnjak), Spasojević, Selimović.

Trener: Samira Hurem.

Igračica utakmice: Alisa Spahić (SFK 2000 Sarajevo).

Emina Mostar

Ā 

Ā 

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Emina SFK 2000
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača