XS
SM
MD
LG

0 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Bod Slobodi, bod Širokom

07.08.2021 Administrator DC

Na stadionu Tušanj večeras je odigrana utakmica između Slobode i Širokog Brijega u okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat utakmice glasio je 0:0.

Utakmica je otvorena velikim pritiskom domaćih na zadnju liniju Širokog, što je kreiralo prvu priliku u devetoj minuti utakmice kada je Kurtalić šutirao iz neposredne blizine, ali je Miškić dobro odbranio njegov udarac.

 

Samo tri minute kasnije nova šansa za ekipu Mladena Žižovića, a ovoga puta nakon kornera Predragović je šutirao glavom u padu, ali je Miškić još jedanput bio na visini zadatka. U 18. minuti ponovo je pokušao Kurtalić sa svojim volejom, ali je udarac otišao pored gola.

Široki Brijeg je zaprijetio po prvi put ozbiljnije tek u 41. minuti susreta kada je Begić uputio veoma jak udarac sa velike udaljenosti, ali je Bukvić to odbranio i sačuvao svoju mrežu.

U nastavku utakmice ponovo je Sloboda prva zaprijetila golu gostiju sa Pecare, ovoga puta pokušao je Jusić nkaon kornera, ali je šutirao pored gola. Samo tri minute nakon toga novi korner i nova šansa, ali volej Maksimovića odlazi preko gola.

U nastavku utakmice nije bilo nikakvih prilika, te je susret bio poprilično tvrd na sredini terena, gdje nije bilo prilika za neku bolju igru i veći broj prilika kako domaćih, tako i gostiju. U samom finišu susreta, Begić je zaradio direktan crveni karton zbog grubog faula.

Sloboda je tako ostala bez poraza u prva četiri kola, gdje su zabilježili tri pobjede i jedan remi, dok sa druge strane ekipa sa Pecare ne zna ni za pobjedu, ni za poraz, jer u prva četiri kola su zabilježili četiri remija.

FK Sloboda - NK Široki Brijeg 0:0

Stadion: Tušanj

Žuti kartoni: Osmić, Predragović, Balić (Sloboda) Brekalo, Jurilj (Široki Brijeg)

Crveni karton: Begić

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Čivić, Beganović A., Beganović Dž., Kurtalić (Husejnović 72.), Maksimović (Mujagić 64.), Osmić (Ramić 45.), Predragović (Veselinović 89.) i Balić. Trener: Mladen Žižović.

NK Široki Brijeg: Miškić, Obšivač, Jurilj, Paponja, Brekalo, Vukoja, Lukić (Mašić 67.), Begić, Jurić, Musa i Ikić (Kolega 92.). Trener: Jure Ivanković.

 

 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Sloboda Široki Brijeg
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača