XS
SM
MD
LG

2 : 1
Poluvreme
2 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Široki porazio Tuzla Siti

22.09.2021 Administrator DC

U okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine NK Široki Brijeg je ugostio ekipu FK Tuzla Siti. Konačan rezultat utakmice glasio je 2:1 u korist domaćina koji je tako nanio prvi poraz ekipi Husrefa Musemića.

Prva prilika desila se u osmoj minuti utakmice kada je nakon sjajnog prodora Mešinovića uslijedio centaršut, ali je Mišić šutirao pored gola. Samo pet minuta kasnije stigao je prvi pogodak na utakmici. Strijelac pogotka bio je Bože Vukoja koji je bio siguran sa bijele tačke nakon što je Mehanović igrao rukom u kaznenom prostoru.

 

Igrala se 18. minuta utakmice kada je Široki Brijeg stigao i do drugog pogotka, a ovoga puta strijelac pogotka bio je Lukić nakon odlične asistencije Mujana.

U nastavku nije bilo većih uzbuđenja, a Široki je i dalje imao inicijativu na terenu. U 37. minuti Blagajić je šutirao, ali je pogodio samo stativu.

U 40. minuti utakmice Tuzla Siti se vraća u utakmicu pogotkom Gavrića koji je pogodio glavom za 2:1. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao.

U nastavku utakmice ponovo je Tuzla Siti prva zaprijetila prema golu Širokog, ovoga puta Obšivač je blokirao udarac Mešinovića.

Najbolja šansa u nastavku za domaćina bila je u 73. minuti utakmice kada je Lukić iz odlične šanse šutirao preko gola.

U nastavku Husref Musemić je ubacio Gorana Brkića i Voju Ubiparipa i želio doći do makar boda na Pecari, ali se to nije desilo te je prvoplasirana Tuzla Siti zabilježila  prvi poraz u sezoni.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Široki Brijeg Tuzla City