XS
SM
MD
LG

Trebinje domaćin Svesrpskog rukometnog kupa

RK Leotar Trebinje 2022-1.jpg (520 KB)

Grad Trebinje i Rukometni klub Leotar, 24. i 25. decembra biće domaćini Svesrpskog kupa za rukometaše i rukometašice čiji je organizator Rukometni savez Republike Srpske. Prvog dana (subota) igra se polufinale za rukometaše: Vojvodina iz Novog Sada i šabačka Metaloplastika (17 časova), odnosno Borac m:tel iz Banjaluke i Leotar (19 časova).

Dan kasnije (nedjelja) prvo će u 13 časova biti odigran meč za trofej između rukometašica Železničara iz Inđije i ŽRK Borac iz Banjaluke. Za 15 časova predviđeno je muško finale ovog takmičenja kojeg su dosad jedino osvajali rukometaši Vojvodine.

– Poslije Teslića, Banjaluke i Pala sada će Trebinje biti domaćin Svesrpskog kupa, kako za rukometaše isto tako i za rukometašice. Ranije su organizovali završni turnir Kupa Republike Srpske i bili su više nego odlični domaćini i siguran sam da će tako biti i ovog puta. Mi smo već obezbijedili sve što je potrebno i očekujemo da će ovo biti još jedan veliki rukometni spektakl – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Iz kancelarije srpske kuće rukometa najavili su i organizaciju Sabora omladinskog rukometa koji je planiran za 10. januar 2023. godine u Gradišci.

- Imamo pozitivno iskustvo sa organizacijom Sabora omladinskog rukometa koji je prije dvije godine održan u Banjaluci. Sada će se najmlađi okupiti u Gradišci i vjerujem da će biti preko 400 dječaka i djevojčica iz cijele Republike Srpske. Za učesnike koji dolaze iz drugih gradova obezbijedili smo smještaj sa hranom i mi se radujemo ovom sportskom događaju – dodao je Umičević.

Tokom održavanja Sabora u Gradišci biće odigrane i dvije revijalne utakmice između reprezentacije Republike Srpske i Srbije (dječaci rođeni 2008. godine) dok će se u istom godištu sastati i djevojčice Republike Srpske i Srbije, prenosi Radio Trebinje.