XS
SM
MD
LG

Počeo Fudbal frends

Foto:Srna

Legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala Vladimir Petrović Pižon otvorio je večeras u Foči Međunarodni omladinski turnir „Fudbal frends“, poručivši da je ovo jedno od najkvalitetnijih takmičenja za mlade fudbalere u Evropi, javlja Srna

Pižon je pohvalio organizatora da je za 18 godina postojanja uspio da izgradi prestižno takmičenje na koje klubovi rado dolaze.

„Izvanredna organizacija, osam klubova, 200 dece, svi se rado vraćaju u Foču, znači da im je interesantno doći, tako da je ovo stvarno postao grad fudbala“, istakao je Pižon, koji je drugu godinu zaredom na turniru u Foči.

Za 18 godina postojanja, na „Fudbal frendsu“ nastupila su 33 kluba iz 16 zemalja Evrope, a organizator nastoji da svake godine proširi porodicu prijatelja lopte.

„Organizator odlično radi, uvek dovodi nekog novog, ove godine to je `Ludogorec` – najbolji klub u Bugarskoj. Njihovi omladinci su već u prvom meču u Foči pokazali zavidnu igru, pobedili su 3:0 i do kraja turnira biće vrlo interesantno. `Vojvodina` i `Zvezda` su veliki favoriti, ali se sastaju već u četvrtfinalu, pa ćemo videti šta će biti“, rekao je Pižon.

Turnir u Foči iznjedrio je brojna poznata fubalska imena, poput Marka Grujića, Strahinje Pavlovića, Sergeja Milinkovića Savića, Mijata Gaćinovića.

Talentovanoj deci ovo je odlična prilika da se pokažu i mislim da možemo da se nadamo da će i ove godine odavde da izađu igrači za prve timove svojih klubova“, rekao je Pižon.

U prvom meču 18. „Fudbal frendsa“ bugarski „Ludogorec“ savladao je domaću „Sutjesku“ rezultatom 3:0, a zatim je sarajevski „Željezničar“ bio bolji od podgoričke „Budućnosti“ 1:0, pa će prvi polufinalni par činiti omladinci iz Razgrada i Sarajeva.

U preostala dva četvrtfinala večeras igraju „Rijeka“- „Brera“, a potom „Crvena zvezda“ – „Vojvodina“.