XS
SM
MD
LG

Razočarani Novak

Foto: Fejsbuk

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle poraza od Italijana (3:1) u polufinalu Australijan opena je istakao:

- Čestitam Sineru, nadigrao me je u potpunosti, u svemu je bio bolji od mene. Šokiran sam svojom igrom, jedan od najgorih mojih mečeva koje pamtim. Moj nivo igre bio je sve, samo ne sjajan, pokušavao sam da se vratim, ali ništa. Ceo turnir sam odigrao lošije nego uobičajeno, ali i mene je iznenadilo koliko sam loše igrao danas.

Naš as je posle 10 uzastopnih pobeda u polufinalima Australijan opena prvi put poražen. Ujedno, izgubio je posle 33 uzastopne pobede, odnosno posle šest godina.

Lanac pobeda mora u jednom trenutku da se prekine. Ovo je i dalje moj najbolji turnir i nadam se da ću imati priliku da se vratim. Sutra ću moći bolje da sagledam meč, ali siguran sam da ću, uprkos porazu, moći da budem ponosanNisam navikao na ovakav početak sezone, ali idemo dalje, tu su drugi gren slemovi i Olimpijske igre. Ne mora da znači da je početak kraja - naglasio je Đoković- Videćemo, ali jednostavno ne znam šta danas nije funkcionisalo, katastrofalno sam odigrao, najgori gren slem ikad, nisam znao kako da se vratim, kako da hodam. Vruća je glava posle poraza, obećao sam da ću odigrati ovu sezonu, ne znam da li će se nešto promeniti, sve je moguće sad, zaista ne znam, trudim se da budem racionalan, ali to je nemoguće.