XS
SM
MD
LG

Sarajevo će narednih dana biti rukometni centar regije.

  "Sarajevo ljubavi moja 2024" naziv je rukometnog turnira veterana i veteranki. 

Organizator je Rukometni klub veterana Sarajevo, a na turniru će učestvovati više od 650 igrača iz 50 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Ovaj turnir polako postaje jedno od najbitnijih takmičenja za veterane u Evropi i najveći turnir veterana u svim sportovima u Bosni i Hercegovini.

- Moji veterani organizuju fantastičan turnir u Sarajevu, pod nazivom "Sarajevo ljubavi moja". Uživajte u rukometu i čestitam vam na organizaciji. Želim vam mnogo nezaboravnih trenutaka i  kvalitetno druženje - poručio je kapiten naše rukometne reprezentacije Mirsad Terzić.

Predsjednik organizacionog odbora turnira je legenda bh. rukometa Enid Tahirović.

- Prvi gosti stižu večeras, a takmičarski dio počinje sutra od devet sati. Utakmice se igraju u dvorani Sabit Hadžić na Ilidži i u dvorani hotela Hills. Na Ilidžu stižu brojna svjetski poznata rukometna imena, kao što su Nikša Kaleb, Pepi Manaskov, Ivan Lapčević, Vladimir Petrić... Svi učesnici se okupljaju u 16 sati u dvorani Sabit Hadžić, a svečano otvorenje je zakazano za 16.30. U subotu je nastavak takmičenja, a finale je zakazano za 17 sati. Turnir ne bi mogli održati bez pomoći Ministarstva kulture i sporta KS, Turističke zajednice KS, Vlade Federacije BiH, Grada Sarajevo, općina u Kantonu Sarajevo... Na kraju slijedi velika večera u Hillsu uz dosta dobre muzike, kao i dodjela nagrada i pehara za najbolje pojedince i ekipe - najavljuje Enid Tahirović.