XS
SM
MD
LG

Jubilarna 10. Jahorina ultra trejl

Foto: Marija Nišić

Jedno od najprestižnijih trkačkih takmičenja u regionu, Jahorina ultra terjl slavi desetu godišnjicu postojanja i poziva sve ljubitelje prirode i sporta na spektakl koji se ne propušta.

„Jahorina Ultra trail je tokom godina postao sinonim za vrhunsku organizaciju, uzbuđenje i avanturu. Više od 5000 posetilaca iz svih delova sveta dolazi svake godine da uživa u ovom spektaklu, prelepim pejzažima i gostoprimstvu Jahorine. Osim što je sportsko takmičenje, JUT predstavlja i priliku za promociju prirodnih lepota i istorijskog nasleđa cele regije . Staze prolaze kroz predele koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, omogućavajući učesnicima otkriju sve čari ovoga kraja. Jahorina Ultra trail ne predstavlja samo izazov za fizičku izdržljivost, već i priliku da se zajedno povežemo s prirodom i proslavimo sve što čini Republiku Srpsku tako jedinstvenom. Zbog svega navedenog i ne čudi što je ovo takmičenje postalo svojevrstan brend Republike Srpske i odraz duha jednog naroda. Pozivamo sve trkače i ljubitelje prirode da se pridruže takmičenju, da zajedno oborimo rekorde i stvorimo nezaboravne uspomene.“ – rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevanić.

Ljevnaić je govorio i o specifičnostima ovogodišnjeg izdanja.

„ JUT 2024 donosi specifičnosti koje do sada nisu viđene na trail takmičenjima Po prvi put na Jahorina Ultra trail-u, profesionalni trkači imaće priliku da dožive nezaboravno iskustvo ULTRE od 100 milja. Nagradi fond predstavlja krunu takmičenja, jer najbolje u muškoj i ženskoj konkurenciji očekuje spektakularna nagrada – automobil! Takođe, ovo izdanje donosi i posebno iznenađenje za najmlađe ljubitelje prirode i trčanja. Planirana je organizacija i trke za decu. Cilj ove trke je staviti naglasak na važnost kretanja i boravka u prirodi, kao i upoznavanje novih ljudi i sklapanje prijateljstava. Kao i prethodnih godina sve naše trke su pet friendly, sa posebnim naglaskom na ekologiju i očuvanje životne sredine.“ – dodao je on.

Poslednji vikend jula rezervisan je za ovogodišnje izdanje Jahorina Ultra trail-a, a organizatori su pripremili četiri različite dionice, prilagođene kako iskusnim sportistima, tako i onima koji se prvi put upuštaju u svijet trail takmičenja.

Trke uključuju MINI trku od 10 km, MIDI trku od 30 km, MAKSI trku od 78 km i ULTRA trku od impresivnih 160 km, koja predstavlja novitet posebno pripremljen za jubilarno izdanje.

Prijave za takmičenje  su u toku, a više informacija možete dobiti  na zvaničnom sajtu takmičenja ili putem mail adrese - jahorinaultratrail@oc-jahorina.com.

Ostali fotosi: