XS
SM
MD
LG

2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Postava
Semir Bukvić(G) , Muharem Čivić (K), Kemal Osmanković , SaÅ”a Maksimović , Eldar Mehmedović , Jasmin Osmić , Stojan VranjeÅ” , Tarik Kapetanović , Adam VoÅ”njak , Melvin Osmić , Kenan Delić , REZERVE Ajdin Brkić(G) , Emir Jusić , Said Husejinović , Senad Jarović , Nikola Komazec , Harun H.beganović , Aldin MeÅ”ić , Haris Hasanović , Kemal Mujarić ,
Postava
Muhamed Å ahinović(G) , Muhammed Musa , Muharem Trako , Enedin Mulalić , Hamza Čataković , Andrej Đokanović , Adnan Džafić , Daniel Avramovski , Vlatko Drobarov , Mirza Mustafić , Asmir Suljić (K), REZERVE Belmin Dizdarević(G) , Mersudin Ahmetović , Dal VareÅ”anović , Nardin Mulahusejnović , Tarik Ramić , Nemanja TomaÅ”ević , Abdul Rashid Abubakar , Đani Salčin , Ivan Ikić ,
IzveŔtaj utakmice

Sloboda bolja od Sarajeva

05.11.2022 Administrator DC

Fudbaleri Slobode danas su na Gradskom stadionu u Banovićima savladali Sarajevo rezultatom 2:0 u susretu 17. kola m:tel Premijer lige BiH.

Uslovi u Banovićima i nisu bili baš najbolji, pa na otvaranju ovog meča nije bilo nekih pretjeranih uzbuđenja, a onda je Sarajevo imalo jedan slobodan udarac sa 25 metara. Međutim, lopta je nakon udarca Mustafića završila u živom zidu.

 

Poslije prilike Mustafića, uslijedila je kazna, budući da je Sloboda došla u vodstvo preko Mehmedovića, kojem je asistirao Stojan Vranješ.

Isti igrač je u 15. minuti šutirao sa 16 metara, ali njegov udarac je zaustavio Šahinović, da bi tri minute kasnije zbog povrede teren morao napustiti Osmić.

Osmića je nenamjerno kopačkom u glavu udario Adnan Džafić, a onda je fudbaler Slobode krvave glave morao napustiti igru, da bi umjesto njega ušao Hadžibeganović.

U 21. minuti desio se novi prekid zbog kojeg je Dragan Petrović nakratko prekinuo meč, budući da je Avramovski ostao na zemlji nakon što je dobio žestok udarac u glavu, ali je on smogao snage i nastavio je sa igrom.

Bordo klub je sredinom prvog poluvremena krenuo po izjednačenje, ali je ostavljao i mnogo prostora domaćoj ekipi da razvije kontranapade, što se i desilo kada je jednu loptu povukao Vranješ, ali ga Delić nije dobro uposlio i propala je dobra prilika za Tuzlake.

Igrala se 38. minuta kada je Sarajevo konačno stvorilo neku ozbiljnu priliku, ali je Musa iz dobre situacije loše šutirao, a nakon toga je uslijedio novi kontranapad ekipe sa Koševa. 

Grešku jednog igrača Slobode na sredini terena nije iskoristio Đokanović, koji je pogodio stativu i na taj način je propala odlična šansa za Sarajevo.

Pred kraj prvog poluvremena, Čataković je izašao sam pred Bukvića, ali njegov udarac je odbranio golman Slobode, što je ujedno bila i posljednja prilika u prvom dijelu susreta u Banovićima. 

Drugo poluvrijeme utakmice između Slobode i Sarajeva je počelo prilikom za tuzlansku ekipu. Vranješ se u jednoj situaciji sjajno oslobodio Trake i šutirao, ali je Šahinović na vrijeme skratio ugao, te je uspio da odbrani njegov udarac.

Nakon toga se igralo otvoreno na obje strane i igrala je djelovala dosta življe nego što je to bilo u prvom dijelu ovog susreta, pa je u jednoj situaciji Mehmedović napravio veliku glupost.

U kontri je igrač Slobode mogao da uposli Vranješa, koji je bio slobodan, ali je oklijevao i upropastio je veliku priliku, da bi nakon toga Sarajevo zaprijetilo, ali je jedan igrač Bordo kluba poslao loptu van terena. 

Izmjenama koje je u periodu od 59. minute, pa do 66. minute izvršio Emir Obuća, kada su u igru ušli Varešanović, Ikić, Mulahusejnović, Salčin i Ahmetović, Bordo klub je pokušavao da dođe do izjednačujućeg gola, ali u tome nije uspio. 

Igrala se 75. minuta kada je Ahmetović uputio jednu loptu u protivnički šesnaesterac, ali je Kapetanović otklonio opasnost ispred svog gola. 

U posljednjih desetak minuta igre susreta u Banovićima, igralo se konstantno na polovini terena Slobode, a onda je u 81. minuti tuzlanska ekipa ponovo imala sreće. Nakon duge akcije, Avramovski je iskosa šutirao, ali je lopta pogodila stativu. 

Poslije toga je promašaje Sarajeva iskoristila Slobode i to u 88. minuti, kada je tuzlanska ekipa došla do drugog gola na današnjem susretu. Husejinović je centrirao, Šahinović napravio veliku grešku, koju je na kraju iskoristio Kapetanović.

FK Sloboda - FK Sarajevo 2:0 (1:0)

Banovići. Stadion: Stadion FK 'BUDUĆNOST' Banovići. Gledalaca: 0. Sudije: Dragan Petrović (Banja Luka), Strijelci: Mehmedović 11‘, Kapetanović 88‘. Å½uti kartoni:
Sloboda : Semir Bukvić (G) , Muharem Čivić (K) , Kemal Osmanković , Saša Maksimović , Eldar Mehmedović , Jasmin Osmić , Stojan Vranješ , Tarik Kapetanović , Adam Vošnjak , Melvin Osmić , Kenan Delić

Sarajevo : Muhamed Šahinović (G) , Muhammed Musa , Muharem Trako , Enedin Mulalić , Hamza Čataković , Andrej Đokanović , Adnan Džafić , Daniel Avramovski , Vlatko Drobarov , Mirza Mustafić , Asmir Suljić (K)

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Sloboda Sarajevo
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača