XS
SM
MD
LG

Milićević: Stupčanica raste iz dana u dan

Foto/ NK Stupčanica

Stupčanica iz Olova nije uspjela da nastavi svoj put u Kupu Bosne i Hercegovine i plasira se u četvrtfinale. Uspješniji od ekipe sa "Danca" bio je Široki Brijeg nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Stupčanica je nekako bojažljivo ušla u utakmicu, odigrala "stegnuto" prvo poluvrijeme, što se i odrazilo na rezultatu, 2:0, za goste, ali su u nastavku bili puno bolji, stigli do 2:2, no na kraju nisu uspjeli potpuno okrenuti utakmicu na svoju stranu.

- Dobra utakmica je iza nas. Šteta je što nismo prošli. Mislim da smo bili dobri čitavu utakmicu, ali nas je neki početni respekt kojeg smo imali prema rivalu koštao dva pogotka, kaže nam golman Stupčanice Nikola Milićević.

Njegova ekipa se spremal za penale, on je odbranio jedan, ali to nije bilo dovoljno.

- Pripremali smo se za utakmicu, ali nas sreća nije pogledala na kraju. Nadao sam se da ću odbraniti još barem jedan penal, i tako dodatno pomoći timu.

Utakmica Kupa Stupčanici je došla u sred pripremema za drugi dio sezone u Prvoj ligi.

- Nezgodan termin jako. Trebaš se spremati za Kup, a opet imaš još dugo do početka prvenstva. Za tako nešto se teško spremiti i prilagoditi.

Stupčanici je želja plasman u Premijer ligu, a ovakve utakmice pokazuju da mogu da se nose sa premijerligašima.

- Nama je cilj Premijer liga i drago mi je da smo pokazali da možemo igrati sa ekipama koje su godinama u vrhu tabele. Sa Sarajevom je bilo 1:1, sa Širokim 2:2. Slijedi nam borba do samog kraja, Sloboda je ispred nas, ali nam dolazi u Olovo i ima još puno da se igra. Stupčanica raste iz dana u dan i sigurno će uskoro biti u Premijer ligi. 

Stupčanica je dan poslije utakmice protiv Širokog Brijega otputovala za Antaliju gdje nastavlja pripreme.