XS
SM
MD
LG

Siniša Mrkobrada otkrio "mozak" trijumfa: Vežbali smo i očekivali penale!

Oliver Jandrić i Siniša Mrkobrada FOTO: FK Borac/N. Kulaga

Makedonski internacionalac i potencijalni reprezentativac svoje zemlje Damjan Šiškovski bio je jedan od junaka Banjalučana u Elbasanu kada je u trećoj penal-seriji, u dva navrata, odbranio penal igraču Egnatije Ređiju Ljušći. Prvi put je obrana Borčevog golmana poništena zato što mu jedna noga nije bila na gol-liniji, ali „indigom“ preslikan novi šut je Šiškovski ponovo zaustavio.
Tokom pripreme revanš meča prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona protiv Egnatija u taboru Borca razmišljali su i o eventualnim jedanaestercima, sa željom da ne dožive isti scenario kao pre dve godine na Farskim Ostrvima kada su eliminisani od B36 Toršavna.
-Spremali smo se za jedanaesterce! Znali smo da prednost od jednog gola iz banjalučkog duela može da bude anulirana i u analizama pred revanš došli smo do zaključka da vežbamo penale i to smo radili na treninzima. Stoodstotna preciznost naših fudbalera – četiri od četiri – nije bila slučajnost! Tačno smo znali ko šutira koji penal – otkrio je tajnu Siniša Mrkobrada, trener golmana u stručnom štabu šampiona Premijer lige BiH.
Za ovaj meč se posebno spremao i čuvar mreže Damjan Šiškovski...
-U stručnom štabu imamo fantastičnog analitičara Stefana Pupovca, nekadašnjeg golmana koji je suvo zlato za FK Borac. On je danonoćno analizirao Egnatiju, davao savete našem golmanu Šiškovskom. Pupovac je po deset časova dnevno bio na lap topu, sve je doveo do perfekcije i na osnovu njegovih zaključaka smo i stigli do odbrane koja je donela pobedu našem klubu. Radi se o sjajnom analitičaru, posvećenom svom pozivu i poslu, jednostavno Stefan je pronikao u sve tajne albanskog šampiona, dobre i loše stvari i navike. Uz takvu pripremu analitičku, kakvu smo imali, nismo mogli da omašimo. Znali smo, ukoliko dođe do penala, da smo u prednosti. Ispostavilo se tako. Sada se, uz veliki i naporan posao Pupovca, analički spremamo i za PAOK – dodao je na kraju Siniša Mrkobrada.

Šiškovski: Odlična priprema utakmice


Damjan Šiškovski je istakao da je samo PAOK u mislima njega i saigrača:
Meč a Albaniji je bio težak, Egnatija ima dobru ekipu i nisu slučajno osvojili duplu krunu u Albaniji. Mislim da smo zasluženo prošli i bili smo bolji tim u ovim utakmicama. Osećaj prilikom odbrane penala bio je fenomenalan. Dali smo sve od sebe na obe utakmice i znam da smo mnoge ljude usrećili. Hvala stručnom štabu na sjajnoj pripremi utakmice u Elbasanu. PAOK je dosta dobra i iskusna ekipa, ali vidimo i sami da u evropskom fudbalu nema favorita. Svi su spremni, svi trče i ako naiđeš na takvog disciplinovanog protivnika, jako je teško. Naše je da damo sve od sebe i ubeđen sam da će biti lakše za igrati nego protiv Egnatije. Naš cilj je grupna faza, idemo korak po korak, sad se spremamo za Grke.