XS
SM
MD
LG

Ispraćeni reprezentativci Republike Srpske na Igre BRIKS-a u Kazanj

Milorad Dodik s reprezentativcima Republike Srpske FOTO: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

U Banjaluci su večeras predstavljeni sportista koji će nastupati na sportskim igrama BRIKS-a u ruskom gradu Kazanju.

Delegaciju Republike Srpske na igrama u Kazanju čini 90 sportista koji će se takmičiti u gimnastici, karateu, džudou, veslanju, plivanju, košarci, e-sportu, tenisu, stonom tenisu i rukometu.

Član reprezentacije Republike Srpske Marina Kurteš rekla je da joj je velika čast što će biti dio tima koji će predstavljati Srpsku na sportskim igrama u Rusiji.

-Želim zahvaliti predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i ministru za sport Selmi Čabrić što su nam omgućili da učestvujemo na ovako velikom sportskom događaju - rekla je Kurteševa i dodala da je sigurna da će sportisti iz Srpske dati veliki maksimum i da će se pokazati u što boljem svjetlu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je sportistima što predstavljaju Republiku Srpsku na igrama BRIKS-a, poželjevši im sreću.

Milorad Dodik i Marina Kurteš FOTO: predsjednikrs.rs / Borislav Zdrinja

Dodik je Kurtešovoj uručio zastavu Republike Srpske pod kojom će nastupati sportisti iz Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je učešće na igrama BRIKS-a prilika da se sportisti iz Srpske pojave samostalno, kao reprezentacija Republike Srpske, pojave na ovim značajnim igrama koje su svojevrsne male Olimpijske igre.

-Budite sigurni da vi pišete sportsku istoriju Republike Srpske - rekao je Višković.

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić poručila sportistima koji će pod zastavom i himnom Republike Srpske predstavljati svoju zemlju na sportskim igrama BRIKS-a u Rusiji da je velika čast, ponos, ali i obaveza da Srpsku predstave u najboljem svjetlu na tako značajnoj sportskoj smotri.

Marina Kurteš, kapiten reprezentacije FOTO: predsjednikrs.rs / Borislav Zdrinja

-Ponosni smo što možemo da kažemo da će naši reprezentativci pod zastavom i himnom Republike Srpske predstavljati našu zemlju na velikoj sportskoj smotri - sportskim igrama BRIKS-a. To je velika čast, ponos, ali i obaveza da punog srca, dajući sve od sebe izađete na sportski teren i date sve od sebe da predstavite Republiku Srpsku u najboljem svjetlu - rekla je Čabrićeva.

Sportske igre zemalja BRIKS-a biće održane od 11. do 24. juna u ruskom gradu Kazanju.