XS
SM
MD
LG

Pešak osvojio Modriču

Goran Maksimović i mladi šahisti

MODRIČA - Šahovski klub “Pešak” Modriča počeo je sa radom pre desetak dana. Prema rečima Gorana Maksimovića, inicijatora formiranja kluba, prvenstveno su opredeljeni na rad sa decom školskog uzrasta, a treninzi se odvijaju dva puta sedmično u Srpskom kulturnom centru u Modriči. 

„Želimo da svu decu u Modriči naučimo da igraju šah. Iz te masovnosti izrodiće se i takmičarski kapaciteti i budući šampioni. Naravno da nam je takmičarski aspekt u drugom planu, a osnovni cilj je da deca kroz igru poboljšaju svoje kognitivne, psiho-socijalne i mnoge druge mentalne sposobnosti. Opština Modriča je prepoznala da je rad sa decom nešto u šta uvek treba ulagati i ovom prilikom je i nama svesrdno pomogla kod  osnivanja kluba, pa ću iskoristiti ovu priliku da im se zahvalim na tome“, istakao je Goran Maksimović.

On je dodao da ŠK“Pešak“ za sada broji dvanaest članova, te izrazio očekivanje da će se taj broj definitivno povećati nakon sezone godišnjih odmora.

„Treninzi se za sada ne naplaćuju,  ali ćemo verovatno kasnije odrediti neku članarinu, tek toliko da pokrijemo osnovne troškove vodeći računa da taj iznos nikako ne sme da bude nešto što bi nekoga sprečilo da se bavi šahom. Pozivamo sve šahovske zaljubljenike, a i one koji će to tek postati da dođu da igraju šah sa nama“, rekao je Maksimović.

„Pešak“ je prohodao Modričom. Poseduje neophodnu šahovsku opremu, te se očekuje da krene ka uspesima i pobedama.