XS
SM
MD
LG

Marko Jevtić uživa u Bidasoi: Španska liga je odlična za mlade igrače

Foto/ C.D. Bidasoa

Rukometaš španske Bidasoe iz Iruna, drugoplasirane ekipe lige ASOBAL, Marko Jevtić i ove godine je praznike proveo u svojoj Bijeljini, a sada je došlo vrijeme za povratak klupskim obavezama i pripreme za drugi dio sezone nakon Evropskog prvenstva u rukometu.

- Naravno, kao i svake godine dobijemo pauzu za praznike i to koristimo na što bolji način, provodimo vrijeme sa porodicom, prijateljima, treniramo i uživamo u slobodnom vremenu. Odmorio sam se i spreman sam za ono što nas čeka, a to je jedna teška polusezona, sa dosta jakih utakmica, govori za SportDC Marko Jevtić.

Njegova Bidasoa izgleda fenomenalno ove sezone. Izgubili su samo jednu utakmicu, od Granoljersa, dok su sa Barselonom u prvom kolu remizirali, te tako sada zaostaju svega dva boda za slavnim katalonskim klubom.

- Igramo stvarno odlično. Trener Hakobo Kuetara radi odličan posao, a mi igrači ga pratimo vrlo dobra. Atmosfera je odlična i pokušaćemo sada srušiti Barselonu u Barseloni što nikome odavno nije pošlo za rukom.

Ovaj dvadesettrogodišnji pivot se jako dobro snašao u španskom rukometu i zadovoljan je.

- Bidasoa kao klub je stvarno organizovan i sve pohvale idu za braći Aginagalde koji vrše odličan posao. Irun je prelijep grad na sjeveru Španije u predivnoj Baskiji koja je poznata po dobrim ljudima i hrani. Ja sam se već privikao na njihov sistem i zadovoljan sam svojim napretkom. Španska liga je odlična za mlade igrače, španski treneri su veliki stručnjaci i obraćaju dosta pažnje na detalje, što je u suštini presudno u rukometu.

On i dalje planira da ostane u ovom klubu, ali za sada ne može mnogo govoriti o tome.

Foto/ C.D. Bidasoa

- Za sada pregovaramo o ostanku u Bidasoi, ali vidjećemo šta dani pred nama donose.

Njegov mlađi brat Luka ide sličnim putem. Kao i Marko ranije, i on je trenutno član Metaloplastike, a sa osamnaest godina pokazuje veliki potencijal.

- Luka stasava u odličnog igrača i nadam se da će već sada i sljedeće godine imati ozbiljnu ulogu u ekipi. Naravno, stalno se čujemo i često razgovaramo o tome šta bi trebao da poboljša. 

Primjetno je da Metaloplastika ima posebno mjesto u srcu braće Jevtić i da je u mnogome uticala na njihovo oblikovanje kao rukometaša.

- Metaloplastika je za mene jedan rukometni gigant koji se na sve moguće načine bori da budu što bolji u srpskom rukometu gdje vlada jedna kriza. U Metaloplastici imam mnogo prijatelja i na vezi smo često, tako da osjećam kao da je jedan dio mene još uvijek u Šapcu.

Jevtići, inače, potiču iz sprotske porodice, a njihov otac je dobro poznato lice fudbalskih terena, bivši fudbaler Radnika, Rudara iz Ugljevika i drugih klubova, Radenko Jevtić - Šeki.