XS
SM
MD
LG

Berićetan vikend karatista Slavije na čak tri takmičenja

Karate klub Slavija je prethodnog vikenda nastupio na čak tri takmičenja, dva u subotu i jednom u nedjelju, te su u Istočno Sarajevo donijeli petnaest novih medalja.

U subotu je jedna ekipa nastupila na turniru "Banja Luka Open" u organizaciji Karate kluba Sinđelić, predvođena trenerom Jovanom Divčić, a tamo je zlato uzela Nina Lalović u kategoriji kate do 13 godina, djevojčice.

Ekipa za borbe nastupila je na trećem po redu "Specijal kupu" u Goraždu u organizaciji Karate kluba Specijal. Ekipu je predvodio trener Miroslav Novaković, a Sokolovi se kući vraćaju sa pet medalja, svih pet bronzanih. Osvojili su ih Veljko Mijanović (U10, -30kg), Aleksandar Novaković (U10, -30kg), Romel Popović (U11, -45kg), Gorica Tešanović (U12, +50kg), te Bojana Tešanović (kadetkinje, +61kg).

Prvi trener kluba, Dejan Vukadin, poveo je u nedjelju ekipu na Kup Vidoja Andrića u Višegrad, a tamo su zlatne medalje osvojili Marina Kurteš (seniorke, otvorena kategorija), Luka Ćuković (seniori, otvorena kategorija), Ivona Radić (juniori, -59kg), Anastasija Kenjić (kadetkinje, -61kg), te Nevena Blagovčanin (U10, -30kg). Srebrni su bili Pavle Avramović (seniori, otvorena kategorija), te Jana Sladoje (kadetkinje, -47kg) i Ana Džino (kadetkinje, -54kg).  Vuk Bjelica je u kategoriji seniora osvojio bronzu.