XS
SM
MD
LG

Guroviću suspenzija i novčana kazna

Milan Gurović

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomjesečna zabrana vođenja tog tima, poslije masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

Na utakmici mlađih selekcija između Reala iz Beograda i Vizure, došlo je do obračuna među igračima, a Gurović se pojavio bez majice u sali i, najprije razdvajao, a onda počeo da pesniči nekog od članova protivničkog tima.

Kako je kasnije objasnio, pokušao je da odbrani svog sina kome je jedan od trenera Vizure zavrnuo vrat "u kragnu".

Osim zabranom rada, Gurović je kažnjen i novčano sa 250.000 dinara po odluci komesara takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB Marka Strike, prenosi Sportklub.

Pored Gurovića, kažnjen je i klub zbog nedovoljnog broja redara (30.000 dinara), zbog nedostavljanja potvrde o prijavi utakmice prije početka susreta, nadležnom MUP-u (70.000 dinara), zbog  ulaska navijača na teren po završetku meča, a prije potpisivanja zapisnika. Uz to, Real je kažnjen i sa 100.000 dinara na osnovu Disciplinskog pravilnika KSS, navodi b92.

Vukman Gurović, sin Milana Gurovića, je kažnjen zabranom igranja tri mjeseca i sa 18.000 dinara, Simon Majok sa četiri mjeseca neigranja i 30.000 dinara, a Tadija Stevanović neigranjem tri mjeseca i 18.000 dinara od igrača Reala. Strahinja Bogdanović iz Vizure je kažnjen sa dva mjeseca neigranja i 18.000 dinara, njegov  saigrač Đorđe Antić sa tri mjeseca zabrane i 18.000 dinara, a Nikola Vasić sa tri mjeseca i 24.000 dinara.

Svi kažnjeni imaju rok od osam dana da ulože žalbu.