XS
SM
MD
LG

Žarko Lazetić: Naša najveća snaga je kontinuitet

FK TSC - foto: arhiva kluba

Fudbalski klub TSC u nedelju 11. februara od 15 časova gostuje u Beogradu ekipi  IMT-a u 20. kolu Superlige, uvereni da će ekipa posle pauze i odličnih priprema pokazati dobru igru na početku prolećnog dela sezone.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je naglasio da svako prvo kolo nosi neizvesnost, čak i ovo u kome nije bilo bitnijih promena ni u ekipi TSC ni kod protivnika.

"IMT-u upućujem komplimente, pre svega zbog rezultatima koje su napravili odmah po  ulaskom u Superligu. Luković je drugi strelac lige, dali su mladom igraču kapitensku traku koju je on i opravdao i vidi se znaju šta rade. Uz nas, oni su najmanje menjali tim, tako da su kompaktna  odlično vođena ekipa. U svim fazama igre su dobro organizovani, a nismo zaboravili da smo ih u prvom delu prvenstva dobili golom u poslednjim minutima neizvesne utakmice koja je mogla da ode na obe strane. Očekujem fenomenalan i neizvestan meč kome se radujemo i jedva čekamo da odmerimo snage" - rekao je Lazetić.

On je dodao da su se uželeli takmičarskih utakmica i da jedva čekaju da počne borba za bodove.

"Naša najveća snaga u nastavku prvenstva je kontinuitet. Imali smo pripreme na visokom nivou na kojima smo mnogo radili na taktici i tehnici i verujem da ćemo ovog proleća biti još bolji. Postavili smo visoke standarde, svesni smo da se sve se gleda kroz rezultat, ali mi želimo da kroz dobru igru, organizaciju i napredak pojedinaca i tima pokažemo ozbiljnost", kazao je šef plavo-belih.

Kao i svakom treneru i Lazetiću problem prestavljaju povređeni igrači. 

"Na ovoj utakmici ćemo biti oslabljeni jer Radin neće moći da igra a Đakovac ima kartone. Verovatno neće ulaziti ni Jovanović, Stojić, Cvetković i Stanić, a Ćalušić i Đorđević su na duže vreme van stroja i to nam malo kvari pripremu utakmice. Naravno, problema uvek ima, ali optimistični smo  i puni takmičarskog naboja  i  verujem da ćemo uspeti da se nametnemo i pružimo najbolju moguću igru". 

Napadač Miloš Pantović je naglasio da je u fudbalu najteže stalno menjati i počinjati ispočetka.

"Naša najveća snaga je u kontinuitetu, znamo šta šef očekuje od nas i nije nam potreban period adaptacije, osim novajliji u klubu Pejiću, za koga verujem da će se lako uklopiti jer zna da igra fudbal, i u ovoj polusezoni očekujem samo najbolje. Već u nedelju imamo težak meč da se pokažemo.  Moraćemo da se adaptiramo na teren sa veštačkom travom, ali verujem da nam to neće biti problem jer smo se spremali i kao i uvek idemo po tri boda", rekao je Pantović.

Utakmica se igra nedelju 11. februara  od 15h na terenu Voždovca na "Krovu" u tržnom centru Stadion. Prenos utakmice je obezbeđen na kanalu Arena Sport 10.

TSC je prvi deo prvenstva završio kao trećeplasirana ekipa na tabeli Superlige sa 37 bodova, dok je IMT bio na 11. poziciji sa 21. osvojenim bodom.