XS
SM
MD
LG

Oliver Jandrić: Rio Ave, Kluž i Austrija su nam se vratili u Elbasanu

Oliver Jandrić i Siniša Mrkobrada FOTO: FK Borac/N. Kulaga

Za sportski sektor banjalučkog Borca nema predaha. Sportskom direktoru Oliveru Jandriću pune su ruke posla, a kako kaže, banjalučki klub još uvijek nije stavio tačku na prelazni rok.

-Za nas prelazni rok još uvijek nije gotov. Intenzivno radimo na dolasku klasičnog napadača ali i igrača na krilnoj poziciji i još jednog u veznom redu. Što se tiče zadnje linije, ne želimo da žurimo. Enver Kulašin je pokazao da može adekvatno da pokrije bekovsku poziciju. Na štoperskim imamo Majersa, Karolinu, Pejovića i Šušića, ali postoji ideja da u odbranu dovedemo još jednog štopera. Radimo planski sa željom da ekipu pojačamo na onim pozicijama na kojima stručni štab insistira. Sve što smo do sada uradili tokom prelaznog roka urađeno je ciljano i rezultati će biti vidljivi. Potrebno je vrijeme da se kockice u igri slože na pravi način, ali za sada sve ide u dobrom smjeru – poveo je priču Oliver Jandrić, sportski direktor crveno-plavih.

U Borcu ima mjesta samo za one koji će, kako to klupsko ime nalaže, uvijek dati sve od sebe na terenu. Tim se vodi i sportski sektor prilikom izbora igrača koji dolaze u crveno-plavi tabor.

-Želimo da dovedemo igrače koji imaju borbeni karakter, želju za dokazivanjem i igrače koji će, u svakom trenutku, dati sve od sebe na terenu. Podsjetiću da su i prošle godine kolale razne priče, da je javnost bila skeptična, bilo je i zluradih komenatara tokom prelaznog roka, a na kraju smo osvojili titulu i igrali finale Kupa BiH. Sada smo u kvalifikacijama za Ligu šampiona ostvarili istorijski uspjeh i izborili još minimalno šest evropskih utakmica. Tražim samo malo strpljenja, a neka vrijeme i rezultati sude o potezima koje vučemo. Svi smo, u klubu, na istom zadatku - da ekipa bude najbolja moguća i da se borimo za trofeje kao i do sada. Naš cilj je jasan i daćemo sve od sebe da ga ostvarimo – dodao je Jandrić.

Želja svih je, kaže Jandrić, da se kroz zdravu igračku konkurenciju dođe do ekipe spremne da ostvari sve zacrtane ciljeve.

-U fudbalu se ne živi od starih zasluga. S prvim danom priprema za novu sezonu svi igrači su imali istu startnu poziciju da se izbore za svoje mjesto u timu. Stručni štab je taj koji donosi procjenu i konačnu odluku o tome ko će da igra od prvog minuta, a ko ulazi sa klupe. Igrači su ti koji na treningu treba da se nametnu stručnom štabu. Zdrava konkurencija može samo da donese napredak čitavoj ekipi. U našem timu nema mjesta za nezadovoljstvo, a oni koji nisu spremni da se bore za svoju poziciju u ekipi možda je i bolje da nisu sa nama. Ne upirem prst ni u koga, ali kažem da svaki igrač mora da se bori za svoju poziciju i da nam trebaju igrači koji su motivisani do krajnjih granica za konačan uspjeh našeg kluba – rekao je Jandrić.

On je dodao da je zbog porodičnih razloga klub napustio malteški reprezentativac Šon Dimek.

-Šon je zbog porodičnih razloga zatražio sporazumni raskid ugovora. Nismo htjeli da mu pravimo dodatni problem i izašli smo mu u susret – objasnio je Jandrić.

Za tri dana banjalučki fudbaleri odlaze u Solun na megdan PAOK-u, a pripeme za prvi dvoboj već traju.

-Uveliko se spremamo za utakmice sa PAOK-om. Ekipa je motivisana da se pokaže u najboljem svjetlu, a posebno se radujem revanšu u Banjaluci. Naš grad i naši navijači su dugo čekali jedan ovakav spektakl i uvjeren sam da će Gradski biti dupke pun. Zaslužili smo rivala poput PAOK-a na evropskoj sceni. Dug put se prevalio. Kad se sjetim Rio Avea, pa Kluža i Austrije, sve nam se to vratilo u Elbasanu. Predtojeći dvomeč je nagrada za sve što smo uradili, ali sa druge strane imamo jednu veliku obavezu da protiv renomiranog rivala pružimo dvije partije za pamćenje. Da li će to biti dovoljno za novo čudo-ne znam, ali znam da nećemo odustati do zadnjeg sudijskog zvižduka - istakao je na kraju Oliver Jandrić, sportski direktor Borca.

 


Sarajevo 2 : 0 Radnik
Posušje 1 : 0 Zrinjski
Borac 3 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 1 Sloga
Široki Brijeg 1 : 1 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posušje 5 4 1 0 13
2 Sarajevo 4 4 0 0 12
3 Željezničar 5 3 1 1 10
4 Široki Brijeg 5 2 2 1 8
5 Radnik 4 2 1 1 7
6 Borac 2 2 0 0 6
7 Velež 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 2 1 0 1 3
9 Sloga 3 0 2 1 2
10 Igman 4 0 1 3 1
11 Sloboda 5 0 1 4 1
12 GOŠK 5 0 0 5 0