XS
SM
MD
LG

Promocija knjige Svetislava Pešića u Bijlejini

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је на вечерашњој промоцији своје књиге “Моја игра, мој пут” у Бијељини да успјех највише зависи од формирања тима и прављења неопходне побједничке атмосфере.

“Врло мало напад, одбрана, мој начин је формирање тима и прављење неопходне победничке атмосфере, јер се у филозофији живота ништа не мења, упркос неопходном прилагођавању новим временима и новим генерацијама”, рекао је Пешић новинарима уочи промоције у Народној библиотеци “Филип Вишњић”.

Он је навео да је књига наишла на велико задовољство публике и преведена је на енглески језик, а у току је и превод на њемачки, гдје је Пешић провео највећи дио каријере.

Свјетски прослављени кошаркашки тренер у књизи наводи да су у врхунском спорту задовољство и срећа тек 20 одсто, али да се живи за тих 20 одсто и све се подређује томе, те истиче да је успјех када свако пружи свој максимум.

Пешић каже да његова књига није аутобиографија, него покушај да у првом дијелу прокаже социјалну средину из које долази, у троуглу породица, улица и школа, а у другом дијелу да подијели искуство тренера након више од 40 година рада и покаже како се стиже до успјеха.

Ријечи које је истакао су лидерство, формирање групе и комуникација прије свега, мотивација, посвећеност и одговорност.

Пешић ће у Бијељини одржати и семинар за тренере из Републике Српске са којима ће подијелити знање и искуство.

Изражавајући задовољство поновним доласком у Републику Српску, он је рекао да чешће иде у Бањалуку гдје, како је рекао, има кандидата за кошаркашку репрезентацију Србије.

Долазак Пешића у Бијељину организовали су Кошаркашки савез Републике Српске и Удружење кошаркашких тренера Српске, а његовим гостовањем била су одушевљена дјеца која су га испред Библиотеке дочекала у дресовима са именима српских кошаркаша, са српским трибојкама и са његовом књигом. Сала Библиотеке била је препуна приликом Пешићеве промоције.

Извор: InfoBijeljina