XS
SM
MD
LG

Igor Rončević na golu Igmana: Jedva čekam da dobijem šansu i pokažem šta znam

Igor Rončević zadužio opremu Igmana

Mladi golman Igor Rončević od jučer je zvanično golman Igmana iz Konjica. Poslije nekoliko treninga sa timom iz Konjica, Igor Rončević je potpisao ugovor i čekaće svoju šansu na golu.

Dvadesetogodišnji golman iz Istočnog Sarajeva je presrećan što je napravio još jedan korak naprijed u karijeri i stigao do WWin lige.

- Drago mi je da sam dobio priliku da se dokazujem u elitnom rangu bh. fudbala. Jedva čekam odlazak na pripreme na Kupres. U klubu je euforija, a ja jedva čekam da dobijem šansu među stativama, da pokažem koliko znam. Nadam se da će to sve biti kako treba tokom sezone i da ćemo ostvariti naš zajednički cilj, a ja pozivam navijače da nas podrže tokom čitave sezone i budu naš dvanaesti igrač, rekao je Igor Rončević, pa dodao:

- U Igman sam stigao kao mlado pojačanje na golu. Čast mi je da radim sa trenerom golmana kao što je Irfan Fejzić i trenerom kao što je Husref Musemić. Po dolasku u klub predstavljene su mi ambicije kluba i nadam se da ćemo te ambicije ostvariti.

U Igmanu ga čeka dobro poznato lice iz vremena Slavije, Amer Drljević, a iz Stupčanice sa njim dolazi u Igman i Stefan Božić.

- Sa Amerom Drljevićem sam igrao u Slaviji, dok sam još bio junior, a sa Stefanom Božićem sam igrao u Stupčanici, sa kojim sam i došao u Igman.

Igor Rončević je seniorski fudbal zaigrao u Slaviji, no tu nije dočekao pravu šansu, pa se odlučio na prelazak u Famos iz Vojkovića gdje je ukazanu priliku iskoristio na najbolji mogući način. Stupčanica ga je zimus kupila od Famosa, a nakon pola godine u Olovu već je stigao poziv Igmana za viši rang.


 


GOŠK : Radnik
Zrinjski : Sloga
Sarajevo : Sloboda
Posušje : Igman
Borac : Velež
Željezničar : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GOŠK 0 0 0 0 0
2 Zrinjski 0 0 0 0 0
3 Sarajevo 0 0 0 0 0
4 Posušje 0 0 0 0 0
5 Borac 0 0 0 0 0
6 Željezničar 0 0 0 0 0
7 Široki Brijeg 0 0 0 0 0
8 Velež 0 0 0 0 0
9 Igman 0 0 0 0 0
10 Sloboda 0 0 0 0 0
11 Sloga 0 0 0 0 0
12 Radnik 0 0 0 0 0