XS
SM
MD
LG

Damir Čanadi: Nisam vjerovao da su tako dobri

Damir Čanadi

Velež i andorski Inter remizirali su večeras na Grbavici rezultatom 1:1 u utakmici prvog pretkola Konferencijske lige. Nakon meča na Grbavici, održana je press-konferenciji na kojoj se medijima obratio trener Veleža Damir Čanadi.

- Htjeli smo pobijediti, nažalost nismo dobro ušli u prvo poluvrijeme, nismo dobro branili duge lopte. Nisam pretpostavljao da su tako dobri, ali mislim da znamo šta žele, da nas probaju izbaciti dugom loptom. Ni naprijed nismo bili dovoljno dobri da možemo doći u zone koje bi htjeli. Raširili smo se, pa je bilo dosta prostora. Imali smo i dobre faze u igri u prvom dijelu, a u drugom smo odigrali bolje. Opasni su u kontrama. Kada smo uveli Haskića, bolje je držao naprijed, pa smo mogli doći u bolje pozicije. U cijelome, nismo zadovoljni. Nakon osam dana tu, ako hoćemo visoki presing, vrijeme nije baš optimalno za te stvari, period iza nas je kratak, neki su bili povrijeđeni.. Vidjeli smo u drugom poluvremenu da imamo još neke mogućnosti, započeo je trener Rođenih.

Smatra da su šanse i dalje izjednačene.

- Rekao sam od početka da su šanse 50-50. Uvijek je teško na početku. Sigurno nije lagano, ali imamo mogućnost tamo da ih pobijedimo. Put je dalek, to je možda komplikovano, kazao je strateg Mostaraca.

- Imali smo neke dobre faze u igri, no nismo bili dovoljno hrabri da igramo u dubinu. Možda smo puno igrali u širinu, to nije baš optimalno. Moramo više trčati, gubimo lopte, onda tehničke stvari, primimo loptu, ona ode u aut, ali moramo raditi na tome, pogotovo da šaljemo loptu u dubinu, a ne u širinu. Želio bih više da dobijemo dubinu, nastavlja Čanadi:

- Mišljenje o protivniku je pozitivno. Sigurno nije lagana situacija kada gubiš 0:1, moraš više riskirati. Oni su uvijek neugodni sa tim dugim loptama. Imaju igrače sa dosta tempa. Htjeli smo ići na 2:1, no nismo imali tu snagu. Moramo čekati Jevtovića, bilo bi bolje da smo ga mogli prije uvesti. Imamo kvalitetu, sad je moramo dotjerati i čekati neke igrače da dođu na svoj nivo. Tako je sa dva-tri i više igrača. Ipak, pozitivan sam. Ekipa ima jako dobar karatker, to se pokazalo na treningu. 


Sarajevo 2 : 0 Radnik
Posušje 1 : 0 Zrinjski
Borac 3 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 1 Sloga
Široki Brijeg 1 : 1 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posušje 5 4 1 0 13
2 Sarajevo 4 4 0 0 12
3 Željezničar 5 3 1 1 10
4 Široki Brijeg 5 2 2 1 8
5 Radnik 4 2 1 1 7
6 Borac 2 2 0 0 6
7 Velež 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 2 1 0 1 3
9 Sloga 3 0 2 1 2
10 Igman 4 0 1 3 1
11 Sloboda 5 0 1 4 1
12 GOŠK 5 0 0 5 0