XS
SM
MD
LG

KKI Vrbas putuje u Kazanj

Ekipa KKI Vrbas FOTO: sportdc

Ekspedicija Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ u nedjelju, 26. maja putuje u Kazanj gdje će nastupiti na prestižnom turniru košarke u kolicima. Banjalučani će 28. maja odigrati dva susreta, prvi u 10 časova protiv ekipe Šans, a drugu od 14 časova kada će im rival biti domaćin Krila Barse. Između ova dva susreta snage će odmjeriti Krila Barse i Šans koja dolazi iz Tjumenja, grada u Rusiji koji je administrativni centar Tjumenjske oblasti.

Po završteku posljednje utakmice biće obavljeno svečano proglašenje pobjednika i dodjela drugih priznanja.

- Idemo sa ciljem da osvojimo trofej i u ruskom gradu Kazanju. Tamo nas čekaju naši sportski prijatelji iz Krila Barse sa kojim smo se pobratimili kada su oni prošle godine bili naši gosti. Nadam se da ih možemo i sada pobijediti baš kao i drugu ekipu koja je za nas u ovom trenutku nepoznanica. Ne idemo u najjačem sastavu, ali se i pored toga nadamo najboljem na ovom turniru na koji nas je pozvao proslavljeni košarkaš Andrej Kirilenko, danas predsjednik Košarkaške federacije Rusije – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“.

Banjalučani će na ovom takmičenju učestvovati i u basketu 3x3 koji je na programu 30. maja.

- Vjerujemo da ćemo biti uspješni i u basketu, kao i u takmičenju „pet na pet“. Motiva imamo, uz naš nesporni kvalitet i sve to garantuje da se možemo kao pobjednici vratiti iz Rusije – saopštila je Biljana Nedić, kapiten višestrukih šampiona NLB lige i BiH.

Iz Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ zahvalili su se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Radovanu Viškoviću, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću koji su pružili potrebnu pomoć za odlazak na turnir u daleki Kazanj.