XS
SM
MD
LG

Nole zadovoljan igrom i pobedom

Vimbldon / Foto: Fejsbuk

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је у Лондону да се осећа све боље и да још може да напредује у игри после победе против Британца Џејкоба Фернлија у другом колу Вимблдона.
 
Ђоковић је данас у другом колу Вимблдона савладао Фернлија 6:3, 6:4, 5:7, 7:5. Он ће у трећем колу играти против Аустралијанца Алексеја Попирина који је раније данас победио Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија.
 

Пре свега велике честитке Џејкобу за овакав меч, одиграо је изванредан тенис, заслужио је још један аплауз. Нисам имао шансу да видим како игра до пре два дана. То је увек елемент изненађења, није имао шта да изгуби, знао сам да ће бити тешко. Он је британски тенисер који је одрастао на теренима на трави, тачно је знао како треба да игра - изјавио је Ђоковић на терену после меча са Фернлијем.

Српски тенисер је прокоментарисао временске услове који су били у току меча.

- Ветровит дан, тешки услови, било је тешко да му одузмем сервис, натерао ме је да радим. Вероватно сам имао среће у четвртом сету када је имао брејк шансу. Можда сам могао да добијем у три сета. Такође, овај је меч потенцијално могао да се заврши у пет сетова, али сам задовољан што се то није десило - рекао је Ђоковић.

Он се осврнуо и на трећи сет у ком је Фернли направио преокрет.

Нисам се добро осећао у трећем сету, некад имате тешке дане, зависи од противника. Данас је Џејкоб играо на високом нивоу и натерао ме да се потрудим за победу, надам се да ћу играти боље у следећем колу - нагласио је Ђоковић.

Он је пре мање од месец дана оперисао колено.

- Нећу да тражим било какве изговоре због данашње игре, честитке Џејкобу. Боље сам се осећао, могу да напредујем како турнир буде пролазио из меча у меч - закључио је Ђоковић.