XS
SM
MD
LG

Slovenci trijumfovali u „Boriku“

Zajednički snimak četiri prvoplasirana tima FOTO: sportdc

Veterani reprezentacije Slovenije trijumfovali su na četvrtom humanitarnom turniru „Mi igramo, oni pobjeđuju“ koji je održan u Sportskoj dvorani „Borik“ u Banjaluci.

„Dežela“ je u finalu rezultatom 3:1 porazila vršnjake iz Fudbalskog kluba Partizan iz Beograda pogotcima Brečka 2 i Novakovića, dok je jedini gol u finalu za crno-bijele dao Čadikovski. U susretu za treće mjesto ekipa „Humane zvijezde“ su poslije boljeg izvođenja penala (regularni tok 0:0) savladale veterane banjalučkog Borca – 3:2.

Za naboljeg golmana turnira proglašen je Adnan Nezirov („Humane zvijezde“), najbolji igrač je Milivoje Novaković (Slovenija).

Na turniru su još nastupali selekcija Novog Sada, Rijeka, Crvena zvezda i selekcija MUP-a Republike Srpske.

Turnir su uveličali Stanislav Karasi, Mehmed Baždarević, Rodoljub Petković, Milan Lane Jovanović, Radoslav Batak, Zoran Bambi Tošić, Mišo Brečko, Ivan Obradović, Antonio Rukavina, Damir Špica, Oliver Jandrić, Darko Maletić, Goran Delić, Marko Šćekić, Draženko Ninić... Sav prihod prikupljen prodajom ulaznica, ali humanitarnom prodajom dresova biće uplaćen na račun Udruženja djece sa cerebralnom paralizom „Si pasibl“ iz Banjaluke.

Bogoljub Zeljković je kupio dres Partizana za hiljadu maraka, a dr Nikola Šobot dres Borca za istu svotu na upriličenoj aukciji. Prodani su još dres Rijeke i Slovenije.