XS
SM
MD
LG

Nova energija u RK Slavija: Boris Tešanović se vratio u klub i obavio prozivku

Prvo okupljanje Sokolova ovog ljeta/ RK Slavija

Rukometaši Slavije iz Istočnog Sarajeva krenuli su večeras sa pripremama za novu sezonu u kojoj će se ponovo takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske.

Tokom ljeta došlo je do promjena u samom klubu. Poslije tri godine sa mjesta predsjednika je otišao Mladen Mrda, došao je Zoran Andrić, a poslije nešto više od dvije godine mjesto trenera je ponovo preuzeo Boris Tešanović, nekadašnji golman Sokolova, kasnije pomoćni trener i trener, da bi se u klub poslije kraće pauze vratio i Tarik Alibegović. Dosadašnji trener Borislav Mizdrak, ostaje u klubu, te će ponovo raditi sa mlađima.

- Ponovo sam tu da pomognem. Zna se da je Slavija moj klub kojem ću se uvijek odazvati da im pomognem kada im zatrebam. NIje me bilo neko vrijeme, ali pratio sam. Dosta posla je pred nama. Imamo spoj jednog iskustva u vidu igrača koji su nekada igrali i Premijer ligu, te mlađih igrača pred kojima je budućnost. Biće tu i još nekih novina, dosta ćemo raditi i nadam se spremno dočekati početak sezone, a onda ćemo govoriti i o ambicijama dok vidimo i sebe, ali i druge, kaže nam Boris Tešanović, trener Slavije.

Iako je bio pred odlaskom iz kluba, Milan Milinković je nagovoren na ostanak, te ostaje direktor Sokolova.

- Nama prioritet ostaje omladinski pogon, što kvalitetniji rad u omladinskom pogonu iz kojeg će kasnije da izađu igrači u prvi tim. To ne znači da zapostavljamo prvi tim, ali isto tako ne namećemo nikakav pritisak u ovome trenutku na ekipu. Naravno, cilj je uvijek biti što bolje plasiran, sve utakmice pobijediti ako može, ali fokus stavljamo na rad sa mlađima. Imenovali smo i trenere u omladinskom pogonu, uključujemo ih u neka nova takmičenja sa ciljem jačih utakmica, razdvajamo ženski i muški rukomet. Očekujemo još nekih novih igrača u prvom timu, postoji još momaka koji bi da dođu, pa vidjećemo do početka sezone kako će ekipa izgledati, kaže nam Milan Milinković, direktor Slavije. 

Što se tiče igračkog kadra, trenutno je u njemu 21 igrač, ali nisu svi prisustvovali večerašnjoj prozivki. U odnosu na prošlu sezonu novi su Stefan Kosorić, doskorašnji rukometaš Glasinca, zatim Miljan Vukojčić, te povratnici među Sokolove Miroslav Mirković, Bojan Kovačević, Predrag Toskić, Dragan Tošić, Derviš Birdahić i Bojan Tuševljak.

Pored njih, u sastavu su još Maksimilijan Gajović, Marko Todorović, Pavle Crnogorac, Nemanja Pavlović, Teodor Moćić, Miloš Kovačević, Predrag Tešanović, Igor Lazarević, Filip Blagojević, Luka B. Bozalo, Luka Ž. Bozalo, Matej Šešlija  i Mirko Došlo. 


Drina : Kozara (KD)
Kotor Varoš : Mladost
Banja Luka : Slavija
Kozara (G) : Derventa
Bijeljina : Teslić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Drina 0 0 0 0 0
2 Kotor Varoš 0 0 0 0 0
3 Hercegovina 0 0 0 0 0
4 Banja Luka 0 0 0 0 0
5 Kozara (G) 0 0 0 0 0
6 Bijeljina 0 0 0 0 0
7 Teslić 0 0 0 0 0
8 Derventa 0 0 0 0 0
9 Slavija 0 0 0 0 0
10 Mladost 0 0 0 0 0
11 Kozara (KD) 0 0 0 0 0