XS
SM
MD
LG

Proročanstvo Ahmeda Pašalića 2006. godine

Ahmed Pašalić i Munib Ušanović FOTO: fejsbuk

Poslije poraza na “Bilinom polju” u Zenici od Mađarske (1:3) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj domaći navijači skandirali su protiv čelnika Fudbalskog saveza BiH i selektora Blaža Sliškovića, koji se u društvu tadašnjeg direktora reprezentacije BiH Ahmeda Pašalića pojavio na konferenciji za novinare i obojica su podnijeli ostavke.

Tada je, 6. septembra 2006. godine Ahmed Pašalić izgovorio gotovo proročanske riječi:

-Najlakše je da Slišković i ja odemo, naša odluka je definitivna, ali morate da znate da poslije nas dolaze ljudi koji su sve ovo što se dešavalo večeras organizovali i vidjećete kakvi su njihovi motivi i šta žele. Ponosni smo jer iza sebe ostavljamo multinacionalnu reprezentaciju za koju su navijali u svim dijelovima BiH, sjajnu atmosferu među igračima, reprezentaciju koja ima potencijal. Plašim se da će poslije nas sve da se vrati kako je i bilo i da ćemo ponovo imati jednonacionalni sastav.

Osamnaest godina poslije imamo Savez prepariran 2011. godine hirurškim alatom UEFA i FIFA i reprezentaciju samo jednog eniteta – Federacije BiH…

Tada su na udaru bili: Milan Jelić, Sulejman Čolaković, Iljo Dominković, Munib Ušanović, Blaž Slišković i Ahmed Pašalić.

Ahmed Pašalić FOTO: fejsbuk