XS
SM
MD
LG

Crnogorci postrojili svoje

Nakon poraza fudbalske reprezentacije Crne Gore od Islanda (2:0) na otvaranju Lige nacija, atmosfera je bila napeta, ali ne toliko zbog samog rezultata, već zbog postupka crnogorskih igrača nakon utakmice.

Navijači Crne Gore, koji su prešli hiljade kilometara kako bi podržali “sokole” u Rejkjaviku, bili su razočarani jer ih fudbaleri nijesu pozdravili po završetku susreta. To je bio povod za reakciju navijačke grupe Ultra Crna Gora, koja je organizovala kako su je nazvali “noćnu lekciju” za igrače na Islandu, piše reprezentacija.me

Iako su igrače i navijače dijelile ograde, jedan od navijača obratio se fudbalerima s oštrim, ali emotivnim govorom. U svom obraćanju, navijač je podsjetio na žrtvu koju su fanovi podnijeli da bi stigli na Island, ističući da su prešli deset hiljada kilometara i da su uložili mnogo vremena i novca kako bi podržali reprezentaciju.

„Molim vas, nemojte više nikad, ali nikad, da vam se desi da nam se ne javite poslije utakmice,“ poručio je navijač, ističući da su mnogi među njima radili mjesecima da bi došli na Island. Posebno je uputio kritike kapitenu Stevanu Jovetiću, koji se, prema riječima navijača, nije javio nakon utakmice, iako je bio uzor mnogima.

„Ti si naš idol i iznad si svih po karijeri, ali si nas uvrijedio. Mi smo ovdje zbog vas,“ nastavio je navijač, apelujući na fudbalere da pokažu više poštovanja prema svojim navijačima. Govor je završen molbom da se ovako nešto više nikad ne ponovi, posebno na domaćem terenu pod Goricom ili bilo gdje drugo.

Igrači su mirno slušali ovu poruku, svjesni nezadovoljstva navijača, što je ostavilo snažan utisak nakon neslavne epizode u Rejkjaviku.