XS
SM
MD
LG

Rožman ljut na igrače

Simon Rožman

 

 

Tr Trener Sarajeva, Simon Rožman, prokomentarisao je pobjedu svoje ekipe nad Slobodom poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca u Kupu Bosne i Hercegovine.

- Čestitke igračima na prolazu. Prepuno drame za ono što bih ja htio. Prva utakmica je nekako uvijek stresna. Očekivao sam to, ali sam očekivao i puno brži protok lopte. Tu se vidi taj stres. Sadržajem nisam zadovoljan, mislim da ima tu puno prostora. Već smo pokazali puno bolje igre. Ali, dobro, najbitnije je da smo prošli dalje u Kupu, vrijedi samo trofej, sve ostalo se zaboravlja, rekao je Simon Rožman u komentaru utakmice, rekao je Simon Rožman.

Na konstataciju da je igra Bordo tima nekako usporavala kada bi lopta dolazila do Adalberta Penarande, Rožman kaže.

- Ne bih htio govoriti javno, da mi neko od igrača zamjera. Oni će sigurno sutra svi u glavu dobiti šta je problem. Nismo trčali bez lopte, samo smo htjeli loptu u noge. Zato sam rekao, kada je tu stres, svi ovi automatizmi se malo izgube. Psihološki moment moramo ispraviti. Prošle godine nam se to već desilo. Bitno da smo prošli dalje.

A na pitanje da li su možda pojedinci u Sarajevu olako shvatili utakmicu protiv prvoligaša, kaže: 

- Ja ću ovako reći. Priprema niti u jednom segmentu nije bila drugačija u odnosu na ostale utakmice. Mi radimo sve isto. Šta su igrači imali u glavi, ne mogu govoriti. Ponekad se jeste činilo tako. Ja najviše zamjeram kada neko ima tri-četiri dodira, a onda traži neki siguran pas, a to nije igra koju želimo.