XS
SM
MD
LG

Sarajevo bolje, ali zakazali napadači

Sarajevo - Spartak

Fudbaleri Sarajeva ugostili su  na stadionu Koševo Spartak iz Trnave u susretu drugog pretkola Konferencijske lige, a meč je okončan rezultatom 0:0.

Nakon sjajne partije protiv kazahstanskog Aktobea u prvom pretkolu Konferencijske lige, Sarajevo je večeras u drugom pretkolu ugostilo ekipu Spartaka iz Trnave. Sa slovačkim timom Bordo ekipa je već igrala u sezoni 2008/2009, a tada je Sarajevo bilo uspješnije. Navijači su sa priličnom euforijom dočekali večerašnji meč, što se najbolje odrazilo kroz samu posjetu na utakmici na Koševu. Negdje blizu 27 hiljada gledalaca prisustvovalo je večerašnjoj utakmici, a bilo je jasno da će Sarajevo zbog toga imati ogromnu prednost u odnosu na svog protivnika.

Samo otvorenje meča nije bilo previše dobro, dominirale su tehničke greške s obje strane, sve do šeste minute kada je Mikovič promašio šansu za gostujući tim, da bi u sedmoj minuti Kjeremeh prvi put pobjegao odbrani Trnave i ozbiljno zaprijetio, a skoro na gol liniji gosti su izbacili loptu.

Umirio se tempo igre nakon toga, a onda je u drugoj polovini prvog poluvremena Sarajevo potpuno preuzelo kontrolu dešavanja. Igrala se 22. minuta kada je sjajno šutirao Guliašvili, ali je golman gostiju odbranio njegov pokušaj.

Bilo je već tada jasno da Zekić preferira dugim, dubinskim loptama u 1 na 1 situacijama sa protivničkim igračima izolovati brze Kjeremeha i Guliašvilija, koji su nekoliko puta pobjegli odbrani gostiju i zaprijetili.

Već u narednom napadu, Kkeremeh šutira i pogađa stativu, a lopta se odbija do Čatakovića, čiji udarac praktično na prazan gol gostujući stoper zaustavlja na gol liniji.

Čekalo se do 37. minute na novu priliku za Sarajevo, a ova je bila ogromna, baš kao i prethodne. Kjeremeh je uspio nakon greške golmana gostiju spustiti loptu do Guliašvilija, čiji snažan udarac golman gostiju ponovo brani.

Bilo je to sve u prvom poluvremenu, a ako se ono može nazvati dominacijom Sarajeva, onda je teško uopšte naći riječi za ono što se dešavalo u drugom poluvremenu. Doduše, nije imao Bordo tim toliko izražene šanse, ali je potpuno kontrolisao meč, i konstantno je vršio pritisak na goste. Pritom je bio nošen sjajnom podrškom sa tribina i djelovalo je na momente da je Sarajeva za nekoliko stepenica ozbiljniji klub od Trnave. No, do gola Sarajevo nikako nije moglo da dođe. 

Tako se u posljednjih pet minuta utakmice ušlo bez golova i postajalo je sve izvjesnije da i pored ogromne dominacije Bordo tim neće uspjeti da pobijedi.

Golova na kraju nije bilo, ali navijači Sarajeva mogu biti ponosni na izvedbu svojih igrača, koji su pružili zaista dobru partiju i zaslužili su puno bolji rezultat od konačnih 0:0.


Sarajevo 2 : 0 Radnik
Posušje 1 : 0 Zrinjski
Borac 3 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 1 Sloga
Široki Brijeg 1 : 1 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posušje 5 4 1 0 13
2 Sarajevo 4 4 0 0 12
3 Željezničar 5 3 1 1 10
4 Široki Brijeg 5 2 2 1 8
5 Radnik 4 2 1 1 7
6 Borac 2 2 0 0 6
7 Velež 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 2 1 0 1 3
9 Sloga 3 0 2 1 2
10 Igman 4 0 1 3 1
11 Sloboda 5 0 1 4 1
12 GOŠK 5 0 0 5 0