XS
SM
MD
LG
02.06.2024 Administrator DC

Šta smeta banjalučkim košarkašima?

Košarkaški klub Borac iz Banja luke juče se oglasio saopštenjem, a sve zbog pomjeranja termina i treninga i utakmica u dvorani Borik. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Saopštenje za javnost

Kao što je košarkaškoj javnosti Banja Luke, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine već poznato, košarkaški klub Borac se drugu godinu uzastopno plasirao u finale elitnog takmičenja BH lige.

Samim tim činom, KK Borac pokazuje i dokazuje da je jedan od najboljih i najorganizovanijih kolektiva u cjelokupnoj Bosni i Hercegovini sa ubijedljivo najmanjim budžetom u odnosu na rang takmičenja i rezultate koje postiže.

U trenucima dok se naši momci bore za titulu šampiona BiH, ti isti momci ne mogu trenirati u SD ,,Borik" zbog održavanja raznih sajmova, koncerata, političkih skupova....itd taj isti Borac ne može odigrati utakmicu u SD ,,Borik" u periodu koji je propisan po propozicijama KS BiH.

Uprava SC ,,Borik'' se uvijek maksimalno trudi ds u okviru svojih mogućnosti i kapaciteta obezbijedi sve uslove za rad KK ,,Borac'', međutim zbog raznih manifestacija, skupova itd. proglašenih javnim interesom od strane grada BL nisu u mogućnosti da ispoštuju sve ono što je nama kao profesionalnom kolektivu potrebno.

Naravno da nemamo ništa protiv kulturnih manifestacija i edukacije naših najmlađih, međutim postavlja se pitanje dokle više da najbolji kolektivi u našem gradu ne mogu koristiti uslove za rad tokom sezone i u samom njenom završetku, u trenucima kada se borimo za titulu najboljeg u BiH?!

KK Borac Banja Luka je u prethodnoj sezoni bio uskraćen za otprilike 30 odsto kapaciteta treninga u SD ,,Borik" zbog raznoraznih manifestacija koje su održane u SD ,,Borik" a da ne pričamo o minornoj podršci grada i njenih institucija!!

Grupa entuzijasta okupljenih u upravi Kluba i oko kluba postavlja pitanje dokle više!!! Dokle više da se trudimo i radimo a da naše ulaganje i profesionalizam ima granicu djelovanja zbog spoljašnjih faktora koji nemaju veze sa sportom i košarkom?

Da li nam košarkaški ili bilo koji drugi klub u gradu uopšte i treba!!!

Kako da opravdamo povjerenje publike i navijača, kako da opravdamo ulaganje sponzora ako nemamo osnovne uslove za rad i funkcionisanje Kluba?

Uprkos svemu, Borac igra finale, veliko finale koje je rezultat ploda i rada igrača, stručnog štaba, i uprave kluba.

Neka se zapitaju oni koji odlučuju u gradu o ovom pitanju!

Aj Borac, do titule!