XS
SM
MD
LG

Kafe bar Era najbolji na Petrovdanskom turniru u Trnovu

Kafe Bar Era

Kafe Bar Era osvajač je 22. po redu tradicionalnog Petrovdanskog turnira u futsalu "Trnovo futsal 2024". 

Era je u velikom finalu dvije ekipe koje su i najviše pokazale savladala E-Sports poslije boljeg izvođenja šesteraca. U regularnom dijelu je bilo 2:2.

Finale je donijelo sve što jedno finale treba, uzbuđenja, dobar futsal, šanse, odbrane golmana i odlično suđenje. Obje ekipe su bile željne nadigravanja i željne da osvoje pehar, E-Sport da odbrani, a Era da jednoj od najkvalitetnijih ekipa u regiji zaprijeti i skine skalp.

Do vodećeg gola Era stiže u 14. minuti. Nije se E-Sport dobro prebrojao u odbrani, kasnila je reakcija i Mirko Čečura pogađa za 1:0. Napao je E-Sport, tražio izjednačenje, ali je Mirza Halilović bio nesavladiv. Fantastično je branio golman Ere i zasluženo na kraju ponio epitet najboljeg golmana turnira.

Čuvao je Halilović svoj gol sve do 33. minute, a onda ipak 1:1. Anel Radmilović za Muanisa Duvnjaka, lopta pogađa jednog nekoga u bloku i odbija se pod prečku za izjednačenje. Nastavio je E-Sport da koristi "višak" u igri i to im se obilo u glavu. Greška u dodavanju, Mirko Čečura sa dvije trećine terena pogađa po drugi put, ovaj put na prazan gol, 2:1. Bacio je E-Sport sve karte u napad i to im se isplatilo, jer se odma vraćaju u susret, strijelac Nermin Kahvedžić u 39. minuti.

U posljednjoj minuti vrhunac drame. Kafe Era ima priliku da riješi meč u regularnih 40 minuta, Mirko Čečura kreće u kontru na prazan gol, Edis Mršo pokušava da ga faulira, dobija kumulativni faul i žuti karton, ali ne zaustavlja Čečuru koji nastavlja akciju, ali promašuje prazan gol. Na drugoj strani Ivica Marić dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, zbog spriječavanja kontre na dvadesetak sekundi do kraja i E-Sport ima višak za posljednji napad, ali ga ne koristi i otišlo se u šesterce da se odluči pobjednik ove sjajne utakmice.

U raspucavanju sa šest metara Mirza Halilović brani udarce Košarca i Kahvedžića, dok Marko Terzić brani šut Igora Rašića. Pogodili su na jednoj strani Muanis Duvnjak i Anel Radmlović, a za Eru su pogodili Čečura, Perković. Kenjić i za kraj golman Mirza Halilović, koji je zaslužio na kraju i da se nagradi pogotkom sa šest metara za epitet heroja finala.

U utakmici za treće mjesto RT je sa 8:4 savladao KMF Ajaks Nikšić i tako osvojio utješnu nagradu za izgubljeno polufinale.

Najbolji igrač turnira je Nermin Kahvedžić iz ekipe E-Sport, a najbolji golman je Mirza Halilović iz Kafe Bara Era.

E-SPORT - KAFE BARERA 2:2 (0:1) pen: 4:6
Teren OŠ "Sveti Sava", Trnovo
Gledalaca. 500
Sudije: Slavoljub Gogić i Miroslav Bjelica (oba Istočno Sarajevo)
Strijelci: 0.1 Čečura 14, 1:1 Duvnjak 33, 1:2 Čečura 38, 2:2 Kahvedžić 39
Strijelci sa 6m: Duvnjak, Radmilović (E-Sport), Čečura, Perković, Kenjić, Halilović (Kafe bar Era)
Žuti kartoni: Mršo (E-Sport), Miletić, Rašić, Čečura (Kafe bar Era)
Crveni karton: Ivica Marić (Kafe Bar Era) 40

E-SPORT: Marko Terzić, Edis Mršo, Nermin Kahvedžić, Miloš Košarac, Emir Đuderija, Muanis Duvnjak, Danel Blažić, Đorđe Kovačević, Anel Radmilović, Nikola Popovac

KAFE BAR ERA: Mirza Halilović, Mario Miletić, Igor Rašić, Ivica Marić, Mirko Čečura, Gavrijel Čelan, Jovan Kovačević, Dragiša Kenjić, Tino Gavrić, Slaven Perković