XS
SM
MD
LG

Srđan Babić 1. septembra pokreće Akademiju fudbala u Banjaluci

Srđan Babić u dresu Spartaka FOTO: FK Spartak

Srđan Babić (28) fudbalski „A“ reprezentativac Srbije i štoper moskovskog Spartaka pokrenuo je fudbalsku Akademiju koja će oživjeti od jeseni.

Naime, za 1. septembar ove godine zakazano je otvaranje „SB akademije“ u banjalučkom naselju Česma odakle se Babić otisnuo u veliki fudbalski svijet preko Borca i Vojvodine, zatim Crvene zvezde: Portugalija, Španija i Rusija.

Upis članova od 4 do 10 godina FOTO: SB akademija

U toku je onlajn upis budućih članova u Školu fudbala „SB akademije“ od četiri do deset godina, a treninzi će se održavati u modernom natkrivenom terenu, popularnom „balonu“, po najsavremenijim fudbalskim standardima. Svi oni koji žele da se oprobaju u fudbalskoj Akademiji Srđana Babića mogu da se prijave putem veb sajta www.sbacademy.ba.

Srđan Babić je jedan od rijetkih fudbalera iz Banjaluke koji je zaigrao u ligama „petice“ i postao reprezentativac, a 2015. godine bio je član zlatne generacije Orlića koja je na Novom Zelandu osvojila titulu svjetskog šampiona u konkurenciji do 20 godina. Bio je i strijelac izjednačujućeg gola u Leskovcu protiv Bugarske (2:2) u posljednjem kvalifikacionom meču za odlazak na EP u Njemačku kada se Srbija poslije 24 godine pauze ponovo pojavila na kontinentalnoj fudbalskoj smotri.

Start 1. septembra FOTO SB akademija

Selektor Orlova Dragan Stojković nije ukazao priliku Srđanu Babiću da zaigra ni u jednoj od tri utakmice u Njemačkoj protiv Engleske (0:1), Slovenije (1:1) i Danske (0:0). Prije toga bio je učesnik Svjetskog prvenstva u Kataru kada je zaigrao na meču drugog kola u grupi protiv Kameruna (3:3).