XS
SM
MD
LG

Famos protiv Drine traži povratak pobjedama

Kokot hvali rad igrača( Vasilije Marković

Eliminacija iz Kupa "dr Milan Jelić" nije mnogo poljuljala Famosa iz Vojkovića. Iako ostaje žal zbog ispadanja od drugoligaša Ilićke 01, u Famosu su morali što prije da se okrenu predstojećoj utakmici protiv zvorničke Drine u Prvoj ligi Republike Srpske.

- Iskren da budem, utakmica u Brčkom protiv Ilićke je značila nama mnogo. Puno poštujemo Kup Republike Srpske i dajemo mu mnogo značaja. Međutim, mnogo sam razočaran, jako nefudbalski uslovi su bili u Brčkom, uz dužno poštovanje Ilićki kao klubu, na koje nismo navikli ni mi kao prvoligaši. To nije neki alibi. Mi smo odigrali loše. Kroz analizu smo probali da riješimo svoje probleme u toj utakmici.  Iako su oni rang ispod nas, mi smo se nekako više posvetili terenu, nego protivniku. Ilićka se bolje snašla na tom terenu, tu treniraju i sve. Šta je tu je, i mnogi veći klubovi su gubili od niželigaša. Ilićki zaista čestitam na prolazu dalje i želim im svu sreću u nastavku takmičenja, a mi se okrećemo prvenstvu, koje nam je ipak bitnije, kaže nam pomoćni trener Motorista, Zoran Kokot. 

O utakmici protiv Drine Kokot kaže:

- Radi se o veoma dobrom protivniku. Radeći analizu vidjeli smo da imaju dobre pojedince. Mi svakako idemo na tri boda. Odradićemo ono što je do nas, i nadam se da ćemo obradovati svoje navijače, kao što smo to prošle sezone radili u kontinuitetu. Famos je stekao lijepo ime u prvoligaškom karavanu i nadam se da će tako ostati i ove sezone.

Famos posljednjih nekoliko utakmica ne može računa na kompletan sastav, problemi sa kartonima, povredama, uz sve to i tri utakmice bez postignutog gola u ligi i četiri u nizu bez pobjede, ali Motoristi žele da zadrže pozitivan duh i znaju da će se vratiti u pozitivan ritam. 

- Kao što znate, veoma težak raspored smo imali u početku prvenstva. Mi smo zadovoljni, momci rade dobro. Raspolažemo sa igračkim kadrom kakvim raspolažemo i pokušavamo izvući maksimum iz toga. Svakako da se trudimo da napredujemo iz dana u dan. To nam je primarni cilj. Kada radite sa igračima koji ispoštuju sve što ste se dogovorili u svlačionici onda i ne bude veliki problem ako se ne pobijedi. Trenutno imamo nekih povreda, kartona, ali tu je još igrača na platnom spisku, svako ima prostora da se nametne i da dokaže zbog čega je tu. Mi u stručnom štabu se nadamo da će oni svi iskoristiti priliku koju dobiju, kako oni mlađi, tako i oni sa manjom minutažom. Ekipa je u veoma dobrom raspoloženju, što se može vidjeti po našem radu. Nastojimo da izvučemo maksimum i pripremamo se iz utakmice u utakmicu. Pred nama je mnogo utakmica još i u ovoj polusezoni, a onda druga polusezona koja je uvijek interesantnija. Želimo što više bodova da imamo na polusezoni, ostaje nam da vjerujemo u sebe, da radimo i da budemo jedini uz druge kada je dobro i kada je teško. Jer, kada izgubite utakmicu nije je izgubio pojedinac nego čitav kolektiv. Famos gradi jednu divnu priču i nadamo se da ćemo završiti pa makar kao prošle godine.

Utakmica Famos - Drina Zvornik igra se u subotu od 15 sati. 


Famos : Drina (Z)
BSK : Velež
Sutjeska : Ljubić
Borac : Sloboda (MG)
Leotar : Rudar Prijedor
Zvijezda 09 : Laktaši
Slavija : Drina HE
Željezničar : Kozara
Romanija : Sloboda (NG)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 9 7 0 2 21
2 Rudar Prijedor 9 6 2 1 20
3 Zvijezda 09 9 6 1 2 19
4 Kozara 9 4 4 1 16
5 Romanija 9 4 4 1 16
6 Sloboda (NG) 9 4 2 3 14
7 Željezničar 9 3 3 3 12
8 Leotar 9 3 3 3 12
9 Drina (Z) 9 3 3 3 12
10 Famos 9 3 2 4 11
11 Sloboda (MG) 8 3 2 3 11
12 Drina HE 8 3 1 4 10
13 Slavija 9 2 3 4 9
14 Borac 9 3 0 6 9
15 Sutjeska 9 2 2 5 8
16 Ljubić 9 2 2 5 8
17 Velež 9 1 3 5 6
18 BSK 7 0 3 4 3