XS
SM
MD
LG

Škola Fudbala FK Proleter Dvorovi napreduje

FK Proleter iz Dvorova, član Druge lige FSRS, može se pohvaliti da ima jednu od najjačih škola fudbala u regionu.

U Dvorovima već šezdeset godina se vodi računa o omladinskom fudbalu a javnosti je poznato da je njihova škola fudbala, odnosno ekipa pionira osvojila prvenstvo, tadašnje Bosne i Hercegovina 1975. godine pobjedivši tada u finalu renomirani FK Čelik iz Zenice.

 

 

I u nastanku nove države i novog organizovanja fudbala u BiH, Dvorovljani nastavljaju rad sa mladjim kategorijama, ovog puta ozbiljnije i organizovanije sa više selekcija (predpioniri, pioniri, kadeti, juniori) a jedno vrjeme su se takmičili i u Omladinskoj ligi BiH grupa Sjever i to sa uspjehom.

To je dopruinjelo da u Dvorovima stasaju dobri fudbaleri od kojih su neki sada uspješni i u inosrtranstvu a spomenućemo samo neke: Zoran Nikić, Nikola Kupusović, Dobrica Tegeltija, Stefan Rankić, braća Rakići Stefan i Nemanja i dr. Takodje, to doprinosi i sigurnosti u takmičenju seniora pa u sadašnjoj ekipi Proletera igra 80 % igrača iz vlastite škole fudbala.

Polaznici škole redovno učestvuju na raznim turnirima u BiH i regionu i trofejna sala je prepuna pehara i medalja koje su oni osvajali.

U subotu, 17.02.2024. godine su dječaci rodjeni 2012/2013. godine ,učestvovali na medjunarodnom turniru koji je organizovala domaćini iz Lazarevca i nadmoćno su, bez poraza, osvojili prvo mjesto i ovacije domaće publike.Treneri Dragan Matić i Darko Lukić bili su prezadovoljni i ponosni.