XS
SM
MD
LG

OC Jahorina zapošljava novinare iz ugašene UNA tv

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek saopštio je da će ovaj centar zaposliti dvoje novinara sa „Una TV“ i to u službu za odnose s javnošću, te je pozvao druge da učine isto i pokažu solidarnost zbog gašenja ove medijske kuće nakon uvedenih sankcija.

„Pozivam sve direktore javnih preduzeća da zaposlimo ovih 80 divnih ljudi i profesionalaca. Danas UNA, sutra ćete biti vi. Pokažimo solidarnost“, naveo je Elek na društvenoj mreži „Iks“.

TV „Una“ u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji zbog američkih sankcija prekida poslovanje, a gasi se i firma „Una vorld netvork“, usljed čega će bez posla ostati više od 80 radnika, saopštila je ranije Skupština osnivača ove firme.

„Televizija `Una` u BiH se, zbog poteza Kancelarije za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu finansija SAD, u proteklih nekoliko nedjelja suočila sa nizom ekonomskih i pravnih izazova. Uprkos intenzivnim naporima da se pronađe najbolje moguće rješenje za prevazilaženje administrativnih prepreka i opstanka ove medijske kuće, novonastali uslovi na tržištu su se pokazali krajnje nepovoljnim za nastavak održivog poslovanja“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju, koje je ranije upućeno medijima, se ističe da će više od 80 vrsnih profesionalaca, posvećenih novinara, snimatelja, montažera, drugog tehničkog osoblja i stručnjaka iz raznih oblasti, ostati bez posla.