XS
SM
MD
LG

"Traktoristi" uklopili u sistem Terzića i Lutovca i ne gaje preterani respekt prema Topolčanima

Nebojša Jandrić trener IMT-a, foto: lična arhiva/facebook.com/nebojsa.jandric.3

IMT-e je kompletne pripreme odradio na Novom Beogradu i maksimalno iskoristili neuobičjeno toplo vreme za ovo doba godine da sve planirano sprodu u delo. Trener Nebojša Jandrić ponavlja da to nisu bile klasične pripreme, nego malo veći obim rada, uglavnom kao što se trenira u takmičarskom periodu. Prelazni rok obeležio je istorijski višemilionski transfer kapitena Miloša Lukovića u redove Strazbura, sa opcijom da predvodi napad "crvenih" do juna meseca. Veliko pojačanje dobili su u povratku Nikole Trezića, koji bi trebalo u IMT-u da oživi karijeru, iz koga je svojevremno otišao u Partizan. Još jedan bivši igrač "crno-belih', Aleksandar Lutovac, pojačaće desnu stranu, kako u defanzivi tako i u napadačkim akcijama. Poslednji potpis pao je u petak angažovanjem iskusnog golmana Gorana Vukliša (37), koji će biti alternativa standardnom Milošu Gordiću.

Trener Nebojša Jandrić kaže da su odradili na zadovoljavajući način ovaj deo priprema i pronašli pravi model igre za prvenstvo, kako bi uklopili u sistem novajlju Trzića i Lutovca. Štoper Ćosić uspešno oporavlja i počeo je sa treninzima.

Na naše pitanje, koliko istorijski transfer Lukovića deluje stimulativno na mlade igrače "traktorista" Jandrić odgovara: - Trebalo bi da deluje podsticajno, međutim, nove generacije su pomalo čudne, ko pre razume biće u prednosti. Ako nađu određeni model igre možemo maksimalno da iskoristimo njihove vrline.

Kad je u pitanju sutrašnji duel na krovu sa TSC-om, poznati stručnjak nije štedeo komplimente na račun Topolčana.

- TSC je u ovom trenutku klub za primer, po načinu kako funkcionišu, gledajući kontinuitet igračkog i trenerskog kadra. Sve se to odražava kroz rezultate i nisu slučajno tu gde jesu. Poštujemo tu činjenicu, ali ne gajimo preterani repekt prema rivalu. Ne možemo nikom da pretimo, ali znamo pokazati zube - kaže i podseća da nije prvi put da su znali iznenaditi favorita. U prmom meču odigranom u Bačkoj Topoli domaćin je došao do tri boda u poslednjem minutu ravnopravnog duela koji je moga otići i na drugu stranu.

IMT-e se nalazi na deobi od 11. do 13. mesta sa Javor Matisom i Napretkom (21 bod).