XS
SM
MD
LG

Kadeti Srbije u četvrtfinalu Evra

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kipra rezultatom 3:1 u drugom kolu grupe A i obezbedila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina.

Kadeti Srbije pobedom nad Kiprom obezbedili plasman u četvrtfinale EPKadeti Srbije pobedom nad Kiprom obezbedili plasman u četvrtfinale EP

Nakon uspešnog starta i pobede nad Ukrajinom u prvoj utakmici, kadeti Srbije su u drugom kolu grupne faze takmičenja savladali Kipar i obezbedili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

"Orlići" su od samog početka meča bili bolji rival, stvorili su veliki broj prilika, ali ih dugo nisu realizovali, za šta su surovo kažnjeni, svojom krivicom.

Kipar je poveo u 34. minutu prelepim golom Petra Joanua koji je iskoristio pogrešno dodavanje Bubanje prema jednom od štopera Srbije. Prihvatio je Kipranin loptu koju je dobio na poklon i gotovo sa pola terena lobovao zatečenog golmana Jovanovića.

Već tada su mladi fudbaleri sa Kipra počeli grčevito da se brane u nameri da sačuvaju iznenada stečenu prednost, ali su "orlići" ostali pribrani i uspeli da izjednače u pravi čas - u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Mihajlo Cvetković je na petercu sačekao dobar centaršut sa levog boka i loptu mirno sproveo u mrežu za svoj prvi pogodak na šampionatu.

Nije se dugo igralo u nastavku, a Srbija je konačno nagrađena vođstvom pošto je kapiten Viktor Stojanović zatresao mrežu u 53. minutu.

Samo deset minuta kasnije bilo je 3:1. Vasilije Kostov, koji je ušao u igru na poluvremenu, precizno je šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Reprezentacija Srbije sledeću utakmicu na Evropskom prvenstvu igra u nedelju u 19.30 protiv Češke, koja je takođe neporažena. Biće to direktan duel za prvo mesto u grupi A.

Nakon dva poraza u prva dva meča, Kiprani su ostali bez šanse da se plasiraju u nokaut fazu šampionata Evrope.

Grupa A ukršta se sa grupom B, gde za plasman u čertvtfinale pred poslednje kolo konkurišu Danska (četiri boda), Austrija (četiri boda) i Hrvatska (dva boda). U poslednjem kolu igraju Austrija i Danska, odnosno Hrvatska i Vels.

Raspored mečeva grupe A:

20.maj, Srbija - Ukrajina 1:0
20.maj, Kipar - Češka 0:5

23.maj, Ukrajina - Češka 1:3
23.maj, Kipar - Srbija 3:1

26.maj, Ukrajina - Kipar 19.30
26. maj, Češka - Srbija 19.30