XS
SM
MD
LG

Čavić i Šiškovski optimisti pred Egnatiju

David Čavić u duelu s Radnikom FOTO: FK Borac/N. Kulaga

Borac će u srijedu, 10 jula na Gradskom stadionu (21 čas) dočekati albanskog prvaka Egnatiju iz Elbasana u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona.

vezni fudbaler crveno-plavih David Čavić je optimist ai vjeruje u dobar rezultat.

-Mislim da je skipa spremna i da smo pohvatali sve što šef traži. Posljednju pripremnu utakmicu utakmicu protiv Radnika odigrali smo bez golova, ali mislim da smo bili mjnogo bolja ekipa na terenu. Imali smo loptu, malo nas nije htjela završnica, ali nadamo se da ćemo u srijedu i to popraviti. Imamo respekt prema svim protivnicima, ali oni dolaze kod na naš stadion, nadam se pred pune tribine, i nadam se da sa vjetrom u leđa rezultat neće izostati i da ćemo pokazati zašto smo šampioni. Dosta igrača je otišlo, pa su se pozicije popunile, kockice su se poklopile, mislim da su se novi igrači prilagodili sjajni i u svlačionici i na terenu i u gradu. Tu nikada nije bi bilo problema kada je Banjaluka u pitanju. A i momci su super, sve je kako treba – rekao je David Čavić.

Meč u Banjaluci je visokorizičan – rekla je UEFA, tako da neće biti gostujućih navijača ni na Gradskom stadionu, ali ni u revanšu u Elbasanu.

-Nadam se da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta i da zajedno dočekamo ekipu Egnatije, da ćemo da ih ispratimo kulturno, ali sa pobjedom - poručio je David Čavić.

Novi golman Borca Damjan Šiškovski je takođe optimističan.

-Za mene je svaka utakmica bitna, počev od prijateljskih, kao što je bila ta u srijedu, koja je za mene bila prva utakmica u Borcu, bitan je izuzetno meč u srijedu. Moramo da budemo smireni, da uđemo maksimalno u utakmicu, mirne glave i da damo naš maksimum, a nadam se da će nas Bog nagraditi. Bilo bi super da nas podrže navijači, da nas motivišu, da budu naš 12. igrač, a mi možemo damo da poručimo da ćemo da damo maksimum i uraditi sve da prođemo u naredni krug – zaključio je Šiškovski.


Radnik : Sloga
GOŠK : Sloboda
Zrinjski : Igman
Sarajevo : Velež
Posušje : Široki Brijeg
Borac : Željezničar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 7 6 1 0 19
2 Sarajevo 8 5 3 0 18
3 Željezničar 9 5 2 2 17
4 Posušje 9 4 2 3 14
5 Borac 6 4 1 1 13
6 Igman 8 4 1 3 13
7 Široki Brijeg 9 2 4 3 10
8 Radnik 8 3 1 4 10
9 Velež 8 2 3 3 9
10 Sloga 8 2 3 3 9
11 Sloboda 9 0 2 7 2
12 GOŠK 9 0 1 8 1