XS
SM
MD
LG

Selver Hodžić: Radujem se duelu sa Srbijom

Selver Hodžić, selektor ženskog tima BiH FOTO: FS BiH

Sudbina je tako htjela, kuglice u Nionu su odlučile – u baražu za Evropsko prvenstvo ženskih seniorskih reprezentacija sastaće se komšijski timovi, Bosna i Hercegovina  i Srbija.

Prvi susret doigravanja za plasman na Evropsko prvenstvo koje će se održati 2025. godine u Švajcarskoj biće odigran 23. oktobra, a domaćin će biti BiH, dok je revanš 29. dana istog mjeseca u Srbiji. Nema sumnje da će ovi dueli privući veliku pažnju sportske i fudbalske javnosti.

-Srbija je kvalitetna ekipa, bolje je rangirana od nas, ali možemo da kažemo da su favoriti. Međutim, mi smo takođe ekipa koja dosta napreduje i već smo pokazali da se možemo nositi sa jakim protivnicima. Biće to komšijski derbi i radujem se tim utakmicama. Na nama je da napravimo još jedan iskorak, da se spremimo što bolje za plej-of. Smatram da možemo proći u naredni krug i to treba da pokažemo na terenu – rekao je optimistički za Sportski žurnal Selver Hodžić, selektor „A“ ženske reprezentacije BiH.

Pobjednik ovog duela u drugoj rundi baraža sastaće se sa boljim iz dvomeča Luksemburg – Švedska.

Reprezentacija BiH je u kvalifikacijama grupe B3 zauzela treće mjesto iza Portugalije i Sjeverne Irske, a ispred Malte sa tri poraza, dvije pobjede i remijem protiv favorizovane Portugalije.