XS
SM
MD
LG

Nole krenuo trijumfom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Australijanca Metjua Ebdena 2:0, po setovima 6:0, 6:1 u prvom kolu teniskog turnira na Olimpijskim igrama.

Đoković lako započeo put do zlatne medalje u Parizu

Đoković je upisao 18. trijumf u karijeri na Olimpijskim igrama u svom 28. meču. Duel protiv Metjua Ebdena trajao je 53 minuta i sa samo jednim izgubljenim gemom srpski teniser je dospeo do druge runde turnira u Parizu.

Novak će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Rafael Nadal (Španija) - Martin Fučovič (Mađarska).

Đoković je veoma dobro otvorio meč protiv Ebdena i lako stigao do velike prednosti od 4:0. Australijanac nije uspeo da parira Novaku te je u prvom setu osvojio samo osam poena, a prvi deo je okončan za samo 24 minuta igre.

U nastavku Đoković je igrao u istom ritmu, sjajno se kretao i bio izuzetno precizan s osnovne linije, pogotovo kada je protivniku vraćao bekhend udarce. Novak je upisao 24 servis vinera, a zanimljivo je da je dobio protiv jednog od najboljih dubl igrača 14 od 19 poena na mreži.

Podsetimo, Ebden nije rangiran u singlu na ATP listi i do Igara u Parizu dospeo je zahvaljujući povlačenju pojedinih tenisera sa ovog turnira, a prvu priliku su dobili dubl igrači, što je Australijanac iskoristio za takmičenje.

Pre ovog duela, Ebden dve godine nije igrao tenis u singl konkurenciji, te ne bi trebalo da čudi rezultat kojim je Novak savladao Australijanca.

Novaku je ovo peti nastup na Igrama, a prvi put je nastupio na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine kada je osvojio jedinu medalju do sada – bronzanu. Na olimpijskom turniru, pored zlatne medalje, Novak će se boriti i za prvu titulu u sezoni.