XS
SM
MD
LG

Bespotrebna egzibicija: Danko Butulija je i dalje Trebinjac

Foto/ Slavija INFO

Slavija i Leotar su u meču 3. kola podijelili po bod odigravši 1:1, a više razloga za žaljenje ima gostujući tim koji je bio bliže pogotku u samom finišu meča, a šutevima sa distance zadavao dosta muka Sokolovima.

Utakmica je odigrana po jako teškom vremenu, visokoj temperaturi, pa je sigurno i to uticalo da se gleda malo kvalitetniji fudbal, sa više živosti. 

Meč nekadašnjih premijerligaša sudio je Mario Jelić iz Banjaluke i po viđenom dosta dobro. Dopustio je više kontakta i jače duel igre nego što se naviklo u Prvoj ligi Republike Srpske, ali je svoj kriterij nastojao da drži od početka do kraja i neće mu niti jedna ekipa imati šta za zamjeriti. Grešaka svakako mora biti, ali je bitno da se ne primjeti neka tendencija, što svakako nije bio slučaj.

Nažalost, opet i ova utakmica može biti povod za neke priče, a kao i prošle sedmice akter je Danko Butulija. Odmah treba naglasiti da ni u kom slučaju suđenje nije uticalo na rezultat ove utakmice i to uopšte ne treba da bude tema. Ova utakmica treba da bude jedna opomena da prilikom delegiranja Danko Butulija ne bi trebao biti delegiran za utakmice Leotara.

RIječ je o sudiji koji se do prije dvije godine vodio kao trebinjski arbitar. Tridesetosmogodišnjeg Trebinjca je život odveo u Banjaluku, neko vrijeme se dok je živio u najvećem gradu Republike Srpske vodio i dalje kao sudija iz Trebinja, ali je onda i to promijenjeno, tako da sa suštinsko-formalne strane u delegiranju ništa nije sporno.

Ipak, nekoliko očitih grešaka koje se dešavaju pred njegovim očima, na par metara oko njega, dok je Mario Jelić taman dovoljno zaklonjen da ima slabiji pogled od svog trećeg pomagača. Mogao je Butulija da ima direktan uticaj na igru kada je u 82. minuti propustio da sugeriše očigledan faul pred njim iz kojeg Leotar dobija zicer. Još nekoliko situacija, dva očigledna igranja rukom u situacijama kada su igrači okrenuti prema njemu, samo je pokazao da je sve čisto. Na svu sreću, ništa nije imalo direktan uticaj, jer u suprotnom kako bi se "oprao".

Greške su sastavni dio suđenja, želimo vjerovati da su i ove bile nenamjerne, ali bi bilo poželjno da se u budućnosti izbjegavaju ovakve situacije, čisto kako bi se onemogućile neke insinuacije zbog toga što on sudi ekipi iz svog rodnog grada. Naročito, ako se zna šta je bilo u prošlom kolu, i koliko je utakmica u Zvorniku izazvala bure. Iako je utvrđeno da je sve bilo po "pe-esu", i publika u Istočnom Sarajevu je očigledno jako dobro upućena u ono što se pisalo nakon prošle utakmice, pa je Butulija dobio podsjećanje na tu utakmicu. 

Ponavljamo, nije suđenje u današnjoj utakmici uticalo na bilo šta značajnije, Mario Jelić je odradio dobar posao, ali je itekako moglo zbog previda jednog od četvorke. Bespotrebno.


Željezničar : Famos
Romanija : Slavija
Sloboda (NG) : Zvijezda 09
Kozara : Leotar
Drina HE : Borac
Laktaši : Sutjeska
Rudar Prijedor : BSK
Sloboda (MG) : Drina (Z)
Ljubić : Velež
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 6 4 0 2 12
2 Kozara 6 3 3 0 12
3 Zvijezda 09 6 4 0 2 12
4 Rudar Prijedor 6 3 2 1 11
5 Romanija 6 3 2 1 11
6 Sloboda (NG) 6 3 1 2 10
7 Famos 6 3 0 3 9
8 Borac 6 3 0 3 9
9 Slavija 6 2 2 2 8
10 Leotar 6 2 2 2 8
11 Željezničar 6 2 2 2 8
12 Sutjeska 6 2 1 3 7
13 Sloboda (MG) 6 2 1 3 7
14 Drina HE 5 2 0 3 6
15 Drina (Z) 6 1 3 2 6
16 Velež 6 1 2 3 5
17 Ljubić 6 1 1 4 4
18 BSK 5 0 2 3 2