XS
SM
MD
LG

Golman Šiškovski jedan od junaka Borca - Spremamo se za PAOK!

Damjan Šiškovski FOTO: FK Borac/N. Kulaga

Damjan Šiškovski, golman iz Sjeverne Makedonije koji je ovog ljeta stigao u tabor banjalučkog Borca, šampiona Premijer lige BiH bio je jedan od junaka utakmice u Elbasanu protiv albanskog prvaka Egnatije.

Šiškovski je u trećoj penal-seriji odbranio šut Ređija Ljušće iz drugog puta. Nakon prve odbrane italijanske sudije su „sankcionisale“ Makedonca čija jedna noga nije bila na gol liniji kada je Albanac šutirao. U ponoljenom slučaju sve je bilo isto – šut u desnu golmanovu stranu, parada i odbrana! Nakon toga odlučujući pogodak za Banjalučane postigao je, u tim trenucima, kapiten David Čavić za konačnu pobjedu – 4:1!

Meč je bio težak, Egnatija ima dobru ekipu i nisu slučajno osvoili duplu krunu u Albaniji. Mislim da smo zasluženo prošli i bili smo bolji tim u ovim utakmicama – rekao je Damjan Šiškovski.

On je u dresu Borca debitovao u prvoj utakmici protiv Albanaca, pred prepunim Gradskim stadionom.

Osjećaj je bio fenomenalan, navijači su bili naš 12. igrač. Dali smo sve od sebe na obje utakmice i znam da su svi srećni sta smo se plasirali dalje  – dodao je Makedonac.

U drugom kolu Borac za rivala ima slavni grčki klub PAOK, redovnog učesnika grupne faze evropskih kupova i prošlosezonskog četvrtfinalistu Lige konferencija.

PAOK je dosta dobra i iskusna ekipa, ali vidimo i sami da u u evropskom fudbalu nema favorita. Svi su spremni, svi trče i ako naiđeš na takvog disciplinovanog protivnika, jako je teško. Naše je da damo sve od sebe i ubijeđen sam da će biti lakše za igrati nego protiv Egnatije. Naš cilj je grupna faza, idemo korak po korak, sad se spremamo za Grke – istakao je Šiškovski.

Za dosadašnji boravak u Borcu i Banjaluci makedonski internacionalac ima samo riječi hvale.

Ekipa, treneri, uprava… sve je u redu. Baš sam dobro prihvaćen od prvog dana i to mi jako puno znači – zaključio je na kraju Damjan Šiškovski.


Sarajevo 2 : 0 Radnik
Posušje 1 : 0 Zrinjski
Borac 3 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 1 Sloga
Široki Brijeg 1 : 1 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posušje 5 4 1 0 13
2 Sarajevo 4 4 0 0 12
3 Željezničar 5 3 1 1 10
4 Široki Brijeg 5 2 2 1 8
5 Radnik 4 2 1 1 7
6 Borac 2 2 0 0 6
7 Velež 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 2 1 0 1 3
9 Sloga 3 0 2 1 2
10 Igman 4 0 1 3 1
11 Sloboda 5 0 1 4 1
12 GOŠK 5 0 0 5 0