XS
SM
MD
LG

Real Madrid za Ibričića

Navijači Borca na originalan način prozvali direktora Sarajeva zbog neprimjerene izjave.

 FK Borac prozivka za FK Sarajevo Gradski stadion IZVOR: MONDO/GORAN ARBUTINA

Fudbaleri Borca igraju protiv Sarajeva u derbiju četvrtfinala Kupa BIH na Gradskom stadionu u Banjaluci.

I na ovom meču gosti su standardno dočekani zvižducima, ali poseban doček grupa navijača na zapadnoj tribini priredila je sportskom direktoru bordo tima Senijadu Ibričiću, piše MONDO.

"Sarajevo je trenutno Real Madrid za sve naše klubove", rekao je Ibričić prošlog mjeseca u podkastu (IN)Direkt, a ova izjava vrlo brzo mu se obila o glavu porazima Sarajeva od Širokog Brijega i Zvijezde 09 a dočekala je Sarajlije i na stadionu u Banjaluci.

Grupa navijača izradila je zastavu sa njegovom izjavom i istakla je na zapadnoj tribini odmah pored svečane lože gdje, između ostalih, budu i delegacije gostujućih ekipa.

Ovo nije prvi put da Ibričića ismijavaju zbog prilično nesmotrene izjave.

Nakon pobjede Širokog Brijega 3:1 protiv Sarajeva hercegovački klub je na svojoj facebook stranici postavio foto galeriju uz opis "Sarajevo je Real Madrid za sve naše klubove".

Bordo tim se obrukao i porazom od "fenjeraša" Zvijezde 09 nakon kojeg su se na društvenim mrežama mogli pročitati komentari poput "Izgubi Real Madrid u Ugljeviku", a objavljivani su i maštoviti vizuali na račun sarajevskog kluba i njihovog sportskog direktora.